© Lutgardiscollege

Gezien: oude klasfoto Eddy Merckx prijkt op gevel Lutgardiscollege

EDB
© BRUZZ
07/07/2019

Het Lutgardiscollege wil van de Grand Départ in Brussel gebruik maken om zijn bekendste oud-leerling in de bloemetjes te zetten: Eddy Merckx. Dat doet de school – die bovendien deel uitmaakt van het parcours van de ploegentijdrit zondag – door een oude klasfoto van de wielrenner op de gevel te hangen.

In 1957 zat Eddy Merckx in het zesde leerjaar in het Lutgardiscollege – toen nog het Champagnatcollege – in Oudergem. Die school ligt op zondag op het parcours van de ploegentijdrit van de Tour de France.

Van die gelegenheid maakt het college gebruik om haar bekendste oud-leerling Eddy Merckx in de kijker te plaatsen. Een oude klasfoto uit 1957 prijkt er op de gevel van de school. Wie herkent de jonge Eddy?

Brussels Grand Départ

De Ronde van Frankrijk start dit jaar in Brussel ter ere van Eddy Merckx, die 50 jaar terug zijn eerste gele trui veroverde. In aanloop naar 6 en 7 juli kleurt Brussel geel.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem, Sport, Brussels Grand Départ, Gezien, Tour de France, Eddy Merckx, Lutgardiscollege

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie