Golf: Thomas Detry rukt op van achtste naar zesde plaats

© Thomas Detry
| De Brusselse golfer Thomas Detry

Met nog een ronde te spelen en twee slagen meer dan de leider, doet Thomas Detry volop mee voor de eindzege op het Qatar Masters golftoernooi (European Tour/1.750.000 dollar), dat plaatsvindt op de plaatselijke golfbaan in het Qatarese Doha. Nicolas Colsaerts moest na een ronde van 72 slagen negen plaatsen inleveren en telt nu vier slagen meer dan de leider.

Detry nam een geweldige start. Met een eagle op de eerste hole en een lange birdie op de derde hole greep hij meteen de koppositie. Na een bogey op de achtste hole putte hij birdies weg op de holes tien en elf en nam hij andermaal de leiding.

Op de dertiende, veertiende en vijftiende hole liep het echter fout en moest hij drie bogeys op zijn kaart schrijven. Op de par-5 laatste hole putte hij nog een birdie weg wat hem een ronde van 70 slagen opleverde.

In de tussenstand telt de 26-jarige Brusselaar twee slagen meer dan de Engelsman Oliver Wilson die alleen de leiding waarneemt. Colsaerts putte op zijn eerste hole een birdie weg, maar ook hij liet zich op de tweede parcourshelft betrappen op drie bogeys.

Colsaerts kon de schade enigszins beperken met birdies op de zestiende en achttiende hole waarmee hij dag drie afsloot op een gedeelde zeventiende plaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?