Golfer Thomas Detry staat in Antalya opnieuw op het podium

© Belga
05/11/2018

Thomas Detry is zondag op een gedeelde derde plaats geëindigd in het Turkish Open golftoernooi (European Tour/7 miljoen dollar) in Antalya. Nicolas Colsaerts werd veertiende, Justin Rose volgt zichzelf op als eindwinnaar.

De 25-jarige Detry, die voor aanvang van de laatste ronde op een gedeelde twaalfde plaats stond, putte op zijn eerste zeven holes twee birdies weg. Op de tiende hole liep het even fout maar vanaf de twaalfde hole vielen er vijf birdies op een rij, wat goed was voor een ronde van zes onder par (65 slagen).

Voor Detry is het zijn tweede top drie van het seizoen, nadat hij in september ook al derde was in de KLM Open. In de eindstand telt de Brusselaar net als de Spanjaard Adrian Otaegui, twee slagen meer dan de Engelse titelverdediger Justin Rose.

Nicolas Colsaerts, die na de derde ronde op een gedeelde achttiende plaats vertoefde, noteerde een slotronde van 68 slagen en dit na vier birdies en een bogey. De 35-jarige Schaarbekenaar maakte nog vier plaatsen winst en is nu vrijwel zeker van zijn European Tourkaart voor het volgende seizoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Thomas Detry, golf

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni