Gouden Schoen Refaelov tekent voor twee jaar bij Anderlecht

© Belgaimage
| Vincent Kompany, T1 van RSC Anderlecht.
Updated: 26-04-2021 - 17:46

Gouden Schoen Lior Refaelov verlaat Antwerp komend seizoen voor RSC Anderlecht, waar hij vandaag een contract voor twee seizoenen tekent, zo meldt de krant Het Laatste Nieuws maandag.

RSCA heeft de transfer maandagnamiddag bevestigd. "Iedereen kent de kwaliteiten van Lior en het is duidelijk dat die heel goed aansluiten bij het voetbal dat wij voor ogen hebben", zegt Sports Director Peter Verbeke op de website van paars-wit.

"Door zijn ervaring, maar zeker ook door zijn enorme drive en professionalisme is hij iemand die onze vele jonge spelers op en naast het veld beter kan maken. In die zin kan Lior de ontwikkeling van deze spelers versnellen en tegelijk ook belangrijk zijn voor de club met goals en assists", aldus Verbeke.

Lior Refaelov, die vandaag/maandag zijn 35e verjaardag viert, werd afgelopen weekend reeds op Neerpede gesignaleerd. De overgang was dus al even hangende. Anderlecht hoeft zijn rechtstreekse concurrent in de Champions' Play-off ook geen transfervergoeding te betalen, want de Israëliër is na dit seizoen einde contract op de Bosuil en kan dus gratis weg.

Champions' play-offs

Refaelov is sinds de zomer van 2018 in Deurne-Noord aan de slag, het eerste seizoen met een uitleenbeurt van Club Brugge, een jaar later volgde een definitieve transfer. Dit seizoen was Refaelov er al goed voor veertien doelpunten en twaalf assists.

Antwerp en Anderlecht zullen zondag bovendien met veel plezier de bekerzege van Racing Genk tegen Standard hebben aanschouwd. Door de 2-1 overwinning van de Limburgers is immers elk team uit de Champions' play-offs automatisch zeker van Europees voetbal. De barragematch tussen de nummer vier van de Champions' play-offs en de winnaar van de Europe play-offs om een ticket voor de tweede kwalificatieronde van de Conference League moet niet meer gespeeld worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?