De speelsters gingen na de klinkende zege samen op de foto.
© RSC Anderlecht | De speelsters gingen na de klinkende zege tegen Standard samen op de foto.

RSCA-vrouwen halen uit tegen titelconcurrent Standard

© Belga - BRUZZ
25/04/2021

Na een nederlaag en een gelijkspel weten de vrouwen van RSC Anderlecht weer wat winnen is. Uitgerekend tegen eerste achtervolger Standard rechtte paars-wit de rug. Anderlecht won zaterdag de Clasico met 6-0 van de Luikse rivaal en zette zo een grote stap richting titel.

De Brusselse buren van White Star smeerden RSCA op de allerlaatste speeldag van de reguliere competitie hun eerste nederlaag aan (0-1). OHL hield de tot dan autoritaire leider vorige week op een gelijkspel in de play-offs (0-0). Het scoren lukte niet meer, de topspeelsters toonden geen vista en volgens waarnemers kwam de titel in gevaar.

Tegen Standard diende RSCA de criticasters van gepast antwoord. Op het veld en met de voeten. Tessa Wullaert (8., 36.), Mariam Toloba (13.), Elka Van Gorp (66., 89.) en Laura Deloose (75.) stuurden de titelrivaal met het schaamrood op de wangen terug naar Luik. Anderlecht neemt zo een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger Standard en heeft nog een match tegoed.

Na RSCA (30 punten), komen Standard (24), La Gantoise (23), OHL (21) en CLub YLA (13). Anderlecht jaagt een vierde titel op rij en een achtste in de clubgeschiedenis na. In play-off 2 staat White Star Woluwe na drie speeldagen pas vierde (9 ptn). Enkel Charleroi (6) doet slechter. De Brusselaars verloren vrijdag nog met 2-3 van Genk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni