| Sterspeelster Tessa Wullaert kon nooit echt haar stempel drukken op de wedstrijd.

RSCA Women uitgeteld in Champions League na nederlaag tegen Benfica

19/11/2020

Anderlecht heeft zich niet kunnen plaatsen voor de zestiende finales van de Champions League voetbal voor vrouwenteams. Paars-wit verloor woensdagavond in de tweede voorronde in eigen huis met 1-2 van Benfica.

Anderlecht kwam op voorsprong nadat de doelvrouw van Benfica een scherpe voorzet had gelost. Charlotte Tison maakte dankbaar gebruik en tikte in de 56e minuut de 1-0 binnen. Het was zowat de eerste doelkans voor de Brusselaars, want de bezoekers uit Portugal zaten tot dan beter in de wedstrijd. Gerechtigheid geschiedde, want de Portugese overmacht vertaalde zich ook op het scorebord.

In de 63e minuut profiteerde Rasyla van balverlies bij Vatafa om de gelijkmaker te maken voor Benfica. Opnieuw Rasyla maakte er prachtig 1-2 van na een knappe dribbel en onhoudbaar schot in de verste hoek. Anderlecht kreeg nog enkele kansen in de laatste minuten, maar het is Benfica dat verder bekert Europees.

De Brusselse vrouwen openden de Champions League-campagne nochtans sterk, met een overtuigende overwinning in de eerste voorronde. Vorig jaar strandden de RSCA Women in de zestiende finales. Het was de eerste keer dat een Belgisch team zich voor de eindronde van de Champions League wist te plaatsen. Paars-wit herhaalt die prestatie dit jaar niet.