Doelvrouw Justin Odeurs (rechts) beleefde een rustige Champions League-avond.

| Doelvrouw Justin Odeurs (rechts) beleefde een rustige Champions League-avond.

RSCA Ladies winnen met 8-0 in Champions League

© Belga
05/11/2020

De vrouwenploeg van Anderlecht heeft zich woensdagavond met sprekend gemak geplaatst voor de tweede voorronde van de Champions League. Ze versloegen in het Lotto Park de Linfield Ladies uit Noord-Ierland met liefst 8-0.

Laura De Neve (10., 40.), Sarah Wijnants (11., 17.), Tine De Caigny (31.) en Tessa Wullaert (43.) zorgden voor de 6-0 ruststand. Na de pauze vervolledigde De Caigny (66.) haar hattrick en legde Wullaert (71.) de vernietigende eindstand vast.

De tweede en tevens laatste voorronde wordt op 18 of 19 november afgewerkt. Tegen wie de Belgische kampioen het daarin opneemt, is nog niet bekend. In totaal stoten tien ploegen vanuit de kwalificaties door naar het hoofdtoernooi met 32 ploegen. In tegenstelling tot de mannen wordt er daarin niet met een groepsfase gewerkt.

Het Franse Lyon, de ploeg van Belgisch internetional Janice Cayman, is titelverdediger in het kampioenenbal. Vorig jaar strandden de RSCA Ladies in de zestiende finales. Het was de eerste keer dat een Belgisch team zich voor de eindronde van de Champions League wist te plaatsen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Sporting Flagey, RSCA Ladies, Champions League, Women's Champions League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni