Gouden Schoen Thorgan Hazard blijft bij Zulte Waregem

© brusselnieuws.be
23/01/2014

Kersvers Gouden Schoen Thorgan Hazard gaat dan toch niet naar voetbalclub Anderlecht. De 20-jarige aanvallende middenvelder heeft donderdag op een persconferentie gezegd dat hij bij Zulte Waregem blijft.

Daarmee komt een einde aan een onwaarschijnlijke transfersoap. Voor de tweede keer in een paar maanden tijd probeerde RSC Anderlecht Hazard naar het Astridpark halen. Net als tijdens de transferperiode in de zomer hield Zulte Waregem ook nu het been stijf.

Thorgan Hazard is net als zijn broer Eden eigendom van de Londense topformatie Chelsea en speelt op uitleenbasis voor Waregem.

Woensdagavond won Thorgan Hazard de Gouden Schoen. Door de transferperikelen was de sfeer tijdens de uitreiking minder uitgelaten dan gewoonlijk.

'We eerbiedigen zijn beslissing'
In een persbericht zegt RSC Anderlecht donderdagnamiddag dat ze "de beslissing van Thorgan Hazard om uiteindelijk voor Zulte Waregem te blijven voetballen eerbiedigt". "Beide clubs konden jammer genoeg niet tot een vergelijk komen.

De directie van paars wit wenst de speler en zijn omgeving te danken voor de constructieve betrokkenheid en de geleverde inspanningen", luidt het verder. "RSC Anderlecht wenst de speler een goede voortzetting van zijn loopbaan".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni