Grand Départ: Brusselse hotels zijn voor 80 procent volgeboekt

© Flickr Graham Duerden
| (archiefbeeld Tour de France 2014)

Op meer dan een week van de Grand Départ in Brussel zijn de Brusselse hotels voor zaterdag 6 juli, de dag van de eerste rit, voor 80 procent volgeboekt, dat maakt de Brussels Hotel Association (BHA) bekend aan Belga. "Er zijn nog kamers beschikbaar, maar wees er snel bij", zegt algemeen secretaris van BHA Rodolphe Van Weyenbergh. Ondanks de grote bekendheid van het sportevenement is een vijfde van de hotelkamers dus nog beschikbaar.

De organisatie van de Ronde van Frankrijk, de pers en de wielerploegen zijn samen goed voor 4.500 personen die meerdere nachten in Brussel blijven slapen. Dat komt overeen met ongeveer 20.000 overnachtingen. Daarnaast worden er heel veel toeristen uit binnen- en buitenland verwacht die het Tourspektakel van dichtbij willen meemaken.

Maar ondanks de grote bekendheid van het sportevenement is een vijfde van de hotelkamers nog beschikbaar. Ter vergelijking: voor dezelfde nacht is volgens het online hotelreservatieplatform Booking.com op dit moment in Londen 92 procent van de kamers volgeboekt, in Amsterdam 85 procent en in Parijs 72 procent.

Volgens de BHA kunnen die vrije kamers echter snel ingevuld worden. "Het is logisch dat er nog vrije kamers zijn, want bij gratis evenementen wordt er veel vaker last-minute beslist om nog een logement te boeken", verklaart Van Weyenbergh. Met alle andere bezoekers erbij genomen zijn de hotels tijdens het weekend van de Grand Départ al voor 80 procent volgeboekt op zaterdag. Er is dus nog beschikbaarheid, maar ze moeten er snel bij zijn.

"De Tour wordt een ongelooflijke publiciteit voor Brussel. Er zal een directe impact zijn op de hotelsector, maar ook op langere termijn. Het sportevenement wordt over de hele wereld uitgezonden en al onze Brusselse trekpleisters worden getoond. Dat is een communicatiecampagne waar wij nooit aan kunnen tippen", stelt Van Weyenbergh.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?