Groen licht voor nieuwe atletiekpiste Koning Boudewijnstadion

© BRUZZ
28/03/2022

Het Koning Boudewijnstadion krijgt een nieuwe piste in 2023. De intussen bijna dertien jaar oude piste is al jaren aan vervanging toe. De werken zouden in oktober van dit jaar van start gaan.

Dat meldden de kranten en Le Soir en La Dernière Heure.

De atletiekpiste van het Koning Boudewijnstadion krijgt een verjongingskuur. Na jaren van oplapwerk wordt in oktober van dit jaar begonnen aan een volledige vernieuwing van de piste, die al sinds september 2009 in gebruik is. Er is een politiek akkoord over het financiële luik. Het kostenplaatje van de nieuwe piste bedraagt ruim twee miljoen euro.

Er wordt verwacht dat de Brusselse gemeenteraad vandaag het licht volledig op groen zet. De werken zelf zouden in oktober van start gaan, wat betekent dat de Allianz Memorial Van Damme op 2 september de allerlaatste editie wordt op de piste die bijna dertien jaar geleden in gebruik werd genomen.

De gloednieuwe piste moet, als alles volgens plan verloopt, in de lente van volgend jaar klaar zijn voor gebruik. Het BK AC vindt dit jaar uitzonderlijk niet plaats in het Koning Boudewijnstadion, maar wel in op de piste van RCG Gentbrugge.

Dankzij de nieuwe piste lijkt het voortbestaan van de Memorial op Belgische bodem én in het Koning Boudewijnstadion alvast verzekerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni