Grote ogen staren vanop Grote Markt in Brussel naar Belgische Paralympiërs

Bekijk ook de afspeellijst: woensdag 25 augustus 2021

De Paralympische Spelen in Tokio zijn dinsdag officieel van start gegaan met de openingsceremonie. Dat moment heeft het Belgian Paralympic Committee dinsdagavond aangegrepen om op de Grote Markt in Brussel nogmaals de aandacht te vestigen op hun campagne #IkStaarMee. Op de gevel van het Brussels stadhuis werden vanaf 21 uur twee starende ogen geprojecteerd.

De "Now is the time to stare"-campagne werd een week geleden gelanceerd om aan te kaarten dat mensen met een beperking vaak worden aangestaard op straat, maar dat er nog steeds te weinig mensen kijken wanneer ze sportieve prestaties leveren.

Met de ogen die dinsdagavond op het Brusselse stadhuis geprojecteerd werden, brengen ze de bijbehorende Stary Eyes Challenge onder de aandacht.

De nieuwe "staaractie" vraagt iedereen om via sociale media een selfie te delen waarbij de emoticon met de grote ogen aan je gezicht zijn toegevoegd, alsof je staart. Met de hashtag #IkStaarMee en het taggen van het @ParalympicTeamBelgium kan iedereen zien dat de mensen de Belgische Paralympiërs steunen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?