| Hannes Delcroix verlaat Anderlecht.

Hannes Delcroix laat Anderlecht achter zich voor avontuur bij Burnley van Vincent Kompany

© Belga
22/08/2023

Hannes Delcroix mag zich sinds dinsdag speler van Burnley noemen. Vincent Kompany lokte de centrale verdediger van de bank van RSC Anderlecht naar de Premier League. Hij zette zijn krabbel onder een driejarig contract op Turf Moor. Een transfersom werd niet bevestigd, maar volgens verschillende media zou Anderlecht zo'n drie miljoen euro vangen voor Delcroix, de tiende zomeraanwinst van Burnley.

De 24-jarige Delcroix, die vanaf het seizoen 2020-2021 in precies vijftig competitieduels aantrad voor RSCA, was op het achterplan verzeild geraakt nadat een knieblessure hem in de eerste drie maanden van 2023 aan de kant hield. In het verleden kreeg de achterspeler al regelmatig te kampen met aanslepend blessureleed. In de huidige, prille jaargang bleef de speelgelegenheid van Delcroix bij de Brusselaars beperkt tot een korte invalbeurt van zeven minuten in de 1-0 zege op de tweede speeldag tegen landskampioen Antwerp.

"Ik vernam vorige maandag of dinsdag dat Burnley interesse toonde. Het ging heel snel. Ik belde met Vinny (Kompany, red.) en zaterdag zat ik al op het vliegtuig. Ik ben blij hier te zijn. Het is een grote kans", reageert Delcroix op zijn transfer.

De verdediger speelde een keer voor de Rode Duivels, in november 2020 in de oefeninterland tegen Zwitserland.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni