| De Koninklijke Leopold Club staat voorlopig aan de leiding.

Hockey: Léopold loopt verder uit na gelijkspel Dragons en Gent

© Belga
30/10/2022

De topaffiche van de 10e speeldag in de Audi Hockey League tussen Dragons, 3e in het klassement, en Gent, 2e, heeft zaterdag geen winnaar opgeleverd. De twee play-offkandidaten speelden 4-4 gelijk. Daardoor kan leider Léopold (Ukkel) zijn voorsprong verder uitbreiden, na een riante 2-13 zege bij Old Club (Luik).

De zeven teams die nu achter de Brusselaars staan, volgen allen binnen de 8 punten, met 3 punten tussen de 4e (Waterloo Ducks) en de 8e (Braxgata).

Léopold op kop

De twee play-offkandidaten speelden 4-4 gelijk. Daardoor kan leider Léopold -de club die in Ukkel speelt- zijn voorsprong verder uitbreiden, na een riante 2-13 zege bij Old Club uit Luik. De zeven teams die nu achter de Brusselaars staan, volgen allen binnen de 8 punten, met 3 punten tussen de 4e (Waterloo Ducks) en de 8e (Braxgata).

Pingpongspel

In Brasschaat was het publiek getuige van een heus pingpongspel, waarbij elk team om de beurt de leiding nam. De Australiër Blake Govers opende de score voor de mannen van Craig Fulton (6., pc), waarna de Ier Sean Murray hetzelfde deed voor Gent (13., pc). Govers bracht Dragons weer op voorsprong (16., pc), waardoor de bezoekers aan de rust een 2-1 voorsprong hadden.

Leider Leopold veegde de vloer aan met het gepromoveerde Old Club. Het werd 2-13 tegen de Luikenaren: Arthur Verdussen en Tom Degroote wisten liefst vier keer te scoren, Tom Boon lukte het tweemaal. De Brusselse club, nog ongeslagen, heeft nu 28 punten behaald op een maximum van 30. Het heeft nu 5 punten voorsprong op Gent (23) en 7 op Dragons (21).

Waterloo Ducks

Met een vierde overwinning op rij komen de Waterloo Ducks, na 3-5 winst bij Braxgata, de top 4 binnen met 18 punten. Dat is 1 punt beter dan de regerende kampioen Racing, die met de terugkeer van de geblesseerde Red Lion Victor Wegnez met 2-5 wonnen van Ukkel Sport.

Orée, thuis met 0-1 verslagen door Herakles, staat 6e (16 punten), voor zijn tegenstander van deze speeldag en voor Braxgata, beiden met 15 punten.

In de degradatiestrijd behaalde Leuven kostbare punten door met 3-4 te winnen bij Daring en op te schuiven naar de 9e plaats (7 punten), voor Ukkel (6), Daring (4) en rode lantaarn Old Club (3).

Pro League

Het kampioenschap gaat nu een wapenstilstand van 15 dagen in, waardoor de Red Lions en Red Panthers hun eerste minitoernooi van het nieuwe Pro League-seizoen kunnen spelen, dat dinsdag begint in Mendoza, tegen het gastland Argentinië en Duitsland.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni