Nationaal hockeystadion in Ukkel moet klaar zijn in 2026

20190820_UkkelSport_hockeystadion_nationaal
© Uccle Sport via Facebook
| Op deze terreinen hoopt de Belgische hockeyfederatie spoedig een nationaal stadion te installeren.
© Uccle Sport via Facebook
| Op deze terreinen hoopt de Belgische hockeyfederatie spoedig een nationaal stadion te installeren.

Het nieuwe nationale hockeystadion in de Zwartebeekstraat in Ukkel zou tegen 2026 klaar zijn. Dat schrijft La Capitale.

De afgelopen weken kwam er opnieuw schot in het dossier van het toekomstige nationale hockeystadion in Ukkel.

De gemeente heeft nu de oprichting van een autonome lokale autoriteit goedgekeurd, die belast is met de coördinatie van het nationale hockeystadion. Die zou alle betrokken partners van het project, namelijk Beliris, het Brussels gewest, de gemeente Ukkel en de Belgische hockeybond, verenigen.

Het toekomstige nationale stadion zal worden gebouwd op de Zwartebeek-site in Ukkel, de huidige thuisbasis van de hockeyclub Royal Uccle Sport THC.

Burgemeester Boris Dilliès (MR) is tevreden over de uitvoering van het project en de goede samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen. "Onze gemeente kan een dergelijk project niet alleen financieren," zegt Dilliès.

De kosten van het stadion worden geschat op meer dan 14 miljoen euro. Beliris zou 7,5 miljoen euro investeren, het Brussels Gewest 6,5 miljoen.

In een antwoord op een parlementaire vraag in de commissie Territoriale Ontwikkeling kondigde minister-president Rudi Vervoort (PS) aan dat in de loop van 2023 "de vergunningsaanvragen zullen worden ingediend" en dat het moeilijk is om een precieze planning te maken van het vervolg.

Toch zou het stadion operationeel moeten zijn in 2026, het jaar van het wereldkampioenschap hockey dat België samen met Nederland wil organiseren. Een eventuele vertraging bij de bouw van het stadion zou geen gevolgen hebben voor dat kampioenschap, zei de voorzitter van de Belgische hockeybond nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?