Hockey: Racing smeert Léopold forfaitnederlaag aan in Ukkelse derby

© Belga
21/10/2018

Racing heeft zondag op de achtste speeldag in de hockeycompetitie de Ukkelse derby tegen Léopold gewonnen met 5-0. Waterloo zet zijn foutloos parcours verder na een 1-6 overwinning op bezoek bij Beerschot.

Sleutelpionnen in de zege van thuisploeg Racing aan Fort Jaco waren doelpuntenmakers Cédric Charlier (2x), Jérôme Truyens, Tom Boon en Alexis Cayphas. Met 18 punten is Racing tweede in groep A.

Leider Orée, dat in de Brusselse confrontatie tegen Daring Molenbeek zijn zesde overwinning van het seizoen boekte (2-1), voert de stand aan. Dragons klopte White Star en is derde (12 ptn). Daarna volgen Beerschot (10), Braxgata (7) en Antwerp (1). Braxgata ging met 2-3 onderuit tegen Gantoise, Antwerp verloor de derby van Herakles (3-4).

In groep B behouden de Watducks het maximum van 24 punten, gevolgd door Gantoise (16), Léopold (11), Hérakles (9), Daring (6) en White Star (3).

Volgende week heeft de laatste speeldag plaats voor een lange winterstop. Waterloo staat voor een serieuze test tegen Racing, Oréé neemt het onder meer op tegen Léopold. Nadien gaat de focus naar de nationale ploeg, die zich voorbereidt op het WK in India begin december.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Sport , Racing Hockey Club , Leopold Hockey Club , hockey

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni