Hockeycompetitie stopgezet, Leopold Europa in

© Royal Léopold Hockey Club
| De Ukkelse club Leopold in de Belgische hockeycompetitie.

De Belgische hockeycompetitie wordt definitief stopgezet. Zowel bij de mannen als de vrouwen zijn er geen kampioenen. Dat besliste het bestuur van de hockeyfederatie donderdag na een videovergadering. Het Ukkelse Leopold stond ruim op kop, maar zal zich dus niet tot landskampioen kunnen kronen.

De beslissing geldt voor eredivisie, eerste, tweede en derde klasse. Over de afdelingen in het recreatieve hockey en de jeugdcompetities wordt de komende weken beslist. "De doelstelling is om het leven in de clubs indien mogelijk opnieuw op te starten voor de zomer. Maar dat zal uitsluitend afhangen van de evolutie van de maatregelen die door de regering worden opgelegd."

Het College League-kampioenschap wordt wel nu al stopgezet, omdat de examens eraan komen. De eerste twee van de rangschikking na elf speeldagen promoveren, er zijn geen degradanten. Léopold, Gantoise en Dragons mogen naar de Europese EHL Cup, bij de vrouwen gaan Gantoise en Braxgata Europa in.

Volgend seizoen zullen er uitzonderlijk veertien ploegen in de eredivisie zijn. Bedoeling is dat voor het seizoen 2021-2022 opnieuw tot twaalf te herleiden. Details over het competitieformat worden later meegedeeld.

"De clubs van eredivisie hebben ons in deze richting geduwd", verklaarde secretaris-generaal Serge Pilet. "Ze wilden duidelijkheid, vooral voor hun buitenlandse spelers. Met deze beslissing denken we dat we een maximum aantal clubs tevreden stellen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?