| Jean Kindermans. (archief)

Hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans ruilt Anderlecht in voor Antwerp

© BRUZZ
15/08/2023
Updated: 15/08/2023 11.26u

Jean Kindermans verlaat Anderlecht en gaat vanaf volgend seizoen aan de slag bij kampioen Antwerp. Dat bevestigt de perschef van RAFC aan BRUZZ.

Achttien jaar lang leidde Kindermans de jeugd van Anderlecht, een periode waarin hij onder meer topspelers als Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Jérémy Doku lanceerde. Hij stapt in juli 2024 over naar landskampioen Antwerp.

Erwin Van den Sande, de perschef van Royal Antwerp bevestigt het nieuws. Maar de club geeft voorlopig geen verdere toelichting.

Begin januari was er heel wat te doen rond Kindermans, toen die zijn vooropzeg kreeg bij Paars-Wit. Onder meer een te duur contract van Kindermans zou aan de basis hebben gelegen van de beslissing, die niet in goede aard viel bij de supporters.

Het ontslag van Kindermans maakte deel uit van het nieuwe bewind onder niet-uitvoerend voorzitter Wouter Vandenhaute. Geruchten gingen de ronde dat Vandenhaute en Peter Verbeke, de voormalige CEO, de opleiding wilden moderniseren en meer datagericht maken. En de “oldskool” werkwijze van Kindermans paste niet in dat plaatje. Resultaat: C4 in de bus en een opzegtermijn van achttien maanden.

Onderhandelingen

De beslissing leidde tot grote onvrede bij supporters, en meerdere supportersverenigingen eisten het ontslag van Vandenhaute.

RSCA zou daarna nog onderhandelingen hebben gevoerd om Kindermans onder andere voorwaarden aan boord te houden, maar die leverden niets op.

De woordvoerder van Anderlecht laat weten dat “de club akte heeft genomen van de communicatie van de heer Jean Kindermans en zich beraadt over verdere commentaar”.

"Een nieuwe uitdaging"

Kindermans laat dinsdag weten in een persbericht, verspreid door voormalig Anderlecht-woordvoerder David Steegen, dat “De directie van RSC Anderlecht op 5 december 2022 besliste om een einde te maken te maken aan de samenwerking”.

"Er werd bepaald om een opzegtermijn van 18 maanden te eerbiedigen. De samenwerking loopt tot 30 juni 2024. Na zijn opzegtermijn zal hij een nieuwe uitdaging aangaan bij een ambitieuze Belgische topclub”, luidt het.

Na de opzegtermijn zal Kindermans 19 seizoenen voor paars-wit gewerkt hebben. "Het was een eer en privilege om de opleiding van RSC Anderlecht net geen twee decennia te hebben mogen dienen. We hebben vele jonge talenten gevormd en begeleid naar de absolute top", aldus Kindermans.

"Ik kijk hier met veel genoegen en trots op terug. Ondanks het afscheid wil ik de supporters, alle jeugdmedewerkers en collega's danken voor de steun die ze mij en de in Neerpede gevormde spelers hebben gegeven. Dankzij hen zijn 'Made in Neerpede', 'Purple Talents' en 'In Youth We Trust' ware begrippen geworden in de voetbalwereld."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni