Hordeloopster Anne Zagré laat seizoen schieten na gemist EK

© Sebastien Smets/Photo News
| Anne Zagré zit in zak en as. "Dit is het moeilijkste seizoen van mijn carrière."

Anne Zagré neemt volgende week niet deel aan het Europees kampioenschap atletiek in Berlijn. De Brusselse hordeloopster is er niet in geslaagd de vereiste minimumtijd op de 100 meter te lopen. Zagré mist zo voor het eerst in haar carrière een groot toernooi. "Dit is mijn moeilijkste seizoen ooit."

Zagré kreeg zaterdag in de atletiekmeeting van Ninove nog een allerlaatste kans. De 28-jarige Brusselse won de 100 meter horden wel, maar ze geraakte niet onder de minimumtijd van 13 seconden en 12 honderdsten. Zagré realiseerde 13.18 en kwam amper 6 honderdsten tekort.

"Zonde dat ik in de finale niet echt concurrentie had", sakkerde Zagré, die het hele seizoen op de sukkel was met haar knie. "Dit was mijn moeilijkste seizoen ooit. Ik heb nog altijd veel pijn. Eigenlijk is het nog mooi dat ik nog 13.15 liep op het BK."

Hamstrings

Eind april liep Anne Zagré een blessure aan de hamstrings op. Die hield haar langer dan verwacht aan de kant. De Brusselse atlete moest al haar wedstrijden in mei en de eerste helft van juni schrappen.

Zagré zal het EK in Berlijn thuis vanuit haar zetel moeten volgen. "Dat is een heel raar gevoel. Ik heb nog nooit een toernooi gemist, zelfs niet in de jeugdreeksen. Sinds 2007 heb ik elk jaar een groot kampioenschap gelopen. Ik doe geen wedstrijden meer dit jaar. Ik zie niet in met welk doel dat zou zijn."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?