Intelligente estafettestokken moeten VUB-loopwedstrijd spannender maken

© Barbara Oorts
| De 12-urenloop van de VUB wordt als sinds 193 georganiseerd.

Ingenieurstudent Cédric Baijot heeft een systeem bedacht om de 12-urenloop van de VUB spannender te maken. Intelligente estafettestokken moeten de klus klaren.

Het einde van het academiejaar nadert. Dan is het niet alleen tijd voor examenstress en de blokperiode, maar ook voor de 12-uren-estafettenloop van de VUB. Die wordt al sinds 1983 georganiseerd.

Maar het mag wel wat spannender, vindt Cédric Baijot. De ingenieurstudent bedacht intelligente estafettestokken die moeten monitoren waar elke loper of elk team zich bevindt. Baijot haalde de mosterd in Leuven, waar de lopers een livestream-app gebruikten. De stokken zijn 3D-geprint en uitgerust met een gps-chip.

"Aan de VUB weet niemand in de verste verte op welke plaats hij loopt en is de motivatie er dus een pak minder," zegt Baijot in de krant Het Nieuwsblad. De stokken worden voor het eerst getest op de wedstrijd van woensdag. "Ik hoop de competitie zo een pak spannender te maken!"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?