Joachim Gérard: 'Hewett is een strijder, maar ik kan hem verslaan'

© Australian Open
| Joachim Gérard (archiefbeeld)

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (ITF 4) staat op het punt om te beginnen aan zijn vierde optreden op Wimbledon. In de eerste partij van de dag, op baan 14, treft de 32-jarige Australian Open-winnaar donderdag de 23-jarige Brit Alfie Hewett (ITF 2), die hem in de eerste ronde van Roland Garros versloeg op weg naar zijn vijfde grandslamtitel.

"Hewett is een zeer complete speler en een echte strijder," vertelde Gérard aan de vooravond van zijn openingspartij. "Als er een Race zoals bij de ATP bij ons bestond, dan was hij de duidelijke nummer 1 van de wereld, vóór de Japanner Kunieda, omdat hij de finale van de Australian Open haalde en Roland Garros won. Het zal dus geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar ik weet dat ik hem met mijn opslag en mijn agressieve spel op gras kan verslaan. De stuit is wat hoger in de tweede week op Wimbledon en de bal pakt de kick goed op de service."

Joachim Gérard, die op Wimbledon al twee keer de halve finales bereikte, versloeg in zijn belangrijkste partij van 2021 Alfie Hewett, om in februari zijn allereerste grandslamtitel in het enkelspel te pakken op de Australian Open. "Op Roland Garros heb ik helemaal niet goed gespeeld," vervolgde de Belgische nummer één, die zich woensdag voorbereidde met een partij tegen de Japanner Shingo Kunieda (ITF 1).

"Ik had een catastrofale start van de wedstrijd (verlies met 6-1, 6-4). Ik kreeg een uitbarsting van vertrouwen in de tweede set, maar een paar fouten op belangrijke momenten kwamen me duur te staan. Ik moet sneller spelen dan hij, en vooral doorgaan als ik voor sta, want tegen hem is een wedstrijd nooit afgelopen."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?