| Joachim Gérard (32).

Joachim Gérard met spoed opgenomen in ziekenhuis

© Belga
02/09/2021

Rolstoeltennisser Joachim Gérard (32) is woensdagavond met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Tokio. Eerste onderzoeken wijzen in de richting van een cardiologisch probleem. Dat meldt het Belgisch Paralympisch Comité (BPC).

Gérard werd "plots en totaal onverwacht onwel", zo klinkt het. "De spoeddiensten waren snel ter plaatse en brachten Joachim Gérard naar het ziekenhuis. Hij was toen opnieuw bij bewustzijn en kon antwoorden op vragen.

Eerste onderzoeken wijzen in de richting van een cardiologisch probleem. Gérard moet in het ziekenhuis blijven voor verdere observatie en onderzoek. We hopen later meer informatie te kunnen geven over de toestand van Joachim Gérard."

Gérard (ITF 3) nam in Tokio deel aan de Paralympische Spelen. Hij werd in de derde ronde van het enkelspel uitgeschakeld door de Spanjaard Daniel Caverzaschi (ITF 14): 6-3 en 6-4. Aan de zijde van Jef Vandorpe verloor hij in de derde ronde van het dubbelspel van de Britse topreekshoofden Alfie Hewett en Gordon Reid. Die haalden het met 6-2 en 6-2. Op de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro behaalde Gérard de bronzen medaille in het enkel.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni