Rolstoeltennisser Joachim Gerard

| Rolstoeltennisser Joachim Gerard.

Joachim Gérard verliest tweede dubbelwedstrijd op Masters

© Belga
01/11/2023

Joachim Gérard heeft woensdag in Barcelona zijn tweede dubbelmatch op de Masters rolstoeltennis niet kunnen winnen. Gérard en zijn Nederlandse partner Maikel Scheffers gingen met 6-3 en 6-1 onderuit tegen de Spanjaard Martin De la Puente en de Argentijn Gustavo Fernandez.

Gérard en Scheffers openden de groepsfase in het dubbelspel dinsdag met winst tegen de Japanners Takuya Miki en Tokito Oda. Om de halve finales te halen moet het laatste groepsduel tegen de Amerikaan Casey Ratzlaff en de Braziliaan Daniel Rodrigues gewonnen worden.

Eerder op de dag won Joachim Gérard (IJF 5) zijn tweede groepswedstrijd in het enkelspel. Hij haalde het in twee sets (6-1 en 6-4) van de Japanner Takuya Miki (IJF 10). Onze landgenoot had zijn eerste groepsmatch verloren van De la Puente. Om de halve finales te bereiken moet hij stunten in zijn laatste pouleduel tegen nummer een van de wereld Tokito Oda.

In 2015, 2016, 2018 en 2019 schreef Gérard de Masters in het enkelspel op zijn naam. In het dubbel won hij de Masters in 2014, met de Fransman Stéphane Houdet als partner.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Joachim Gérard, rolstoeltennis, Masters

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni