Joachim Gérard wint Masters vierde keer: 'Ben bijzonder gelukkig'

© Photonews
| De 31-jarige Gérard speelde zijn vierde Masters-finale in vijf jaar tijd.

Joachim Gérard heeft voor de vierde keer in zijn carrière de Masters rolstoeltennis op zijn naam geschreven. In de finale in het Amerikaanse Orlando trok het nummer vier op de ranglijst dinsdag met 6-3 en 6-2 aan het langste eind tegen de Brit Alfie Hewett (ITF 6).

De 31-jarige Gérard speelde zijn vierde Masters-finale in vijf jaar tijd. In 2015, 2016 en 2018 schreef de Brusselaar de Masters in het enkelspel ook al op zijn naam. In het dubbel won hij de Masters in 2014 met de Fransman Stéphane Houdet als partner.

"Ik ben bijzonder gelukkig, want het is nooit makkelijk om een titel te verdedigen", reageerde Gérard. "Het was een intense wedstrijd, waarin Alfie vrij nerveus was. We maakten beiden veel fouten. Ik heb geprobeerd kalm te blijven, geconcentreerd op mijn spel, en maakte de punten wanneer het moest. Ik ben echt gelukkig met deze overwinning, want het is mijn enige titel in 2019. Ik kan niet wachten om beter te doen in 2020. Ik werkte de afgelopen periode veel met mijn nieuwe coach (Martinquet, red.) en ben zeer tevreden met het resultaat."

Maandag ging Gérard in Florida onderuit in de finale van het dubbelspel. Aan de zijde van de Zweed Stefan Olsson, met wie Gérard dit seizoen de Australian Open en Wimbledon won, verloor hij in een heruitgave van de finale van 2018 van de Franse titelverdedigers Houdet en Nicolas Peifer. Het werd 6-1 en 6-2.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?