Jonathan Borlée geeft forfait voor Mémorial

© Philippe Crochet PhotoNews
| De blessure betekent voor Jonathan Borlée hoogstwaarschijnlijk het einde van het seizoen.
Updated: 03-09-2019 - 14:38

Een klein uurtje na het persmoment met zijn broers Kevin en Dylan kwam Jonathan Borlée toch even de pers begroeten in het Crowne Plaza Hotel. Jonathan bevestigde de woorden van zijn broers. "Ik ben er voor negentig procent zeker van dat ik een scheur in de rechterhamstring heb opgelopen", liet hij noteren. De Memorial Van Damme was de laatste kans voor Jonathan Borlée om zich te individueel te plaatsen voor de 400 meter op het WK in Doha, van 27 tot 6 oktober.

"Je moet altijd 48 uur wachten vooraleer een definitieve diagnose mogelijk is", opende Jonathan. "Maar ik ben bijna zeker dat het een scheur is. Ik heb mijn hamstring voelen knappen. Ik heb ervaring met dit soort blessures. Het is al mijn derde blessure in de rechterhamstring dit seizoen. Indien het een scheur is, sta ik vier tot vijf weken aan de kant, dus dan is mijn seizoen voorbij."

Jonathan oogde berustend en leek al vrede te hebben genomen met mijn lot. "Het was natuurlijk een grote klap. Mijn lichaam heeft een signaal gegeven. Misschien heeft deze blessure - naast alle negatieve gevolgen - toch ook één voordeel. Ik heb vorig jaar weinig rust gehad, dat was niet ideaal. Nu kan ik wel meer rust nemen. Ik twijfel overigens helemaal niet over volgend jaar. Ik heb dit al vaker meegemaakt en ben altijd op mijn beste niveau teruggekeerd. Dat zal nu ook lukken."

Jonathan stak zijn ploegmakkers bij de Belgian Tornados tot slot nog een hart onder de riem. "Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat ze zich ook zonder mij zullen plaatsen voor de Olympische Spelen. Het team heeft ook zonder mij voldoende capaciteiten. Dat is al vaker gebleken."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?