Jonathan Borlée legt geslaagde test af op Urban Memorial

© Twitter Milan Augustijns
| Aan het Atomium werd voor de Urban Memorial een kunstmatige atletiekpiste aangelegd.

Jonathan Borlée heeft een goed weekend achter de rug. Op de Urban Memorial moest hij op de 4X100 meter maar nipt de duimen leggen voor het team van zijn trainingsmaat Jonathan Sacoor. Bij de vrouwen won Eline Berings de 100 meter bij de vrouwen.

De Urban Memorial verhuisde dit jaar van de Vismarkt naar de Heizelvlakte. Voor Jonathan Borlée is die combinatie zeker voor herhaling vatbaar. "Dit is een heel leuk evenement op een ongelofelijke locatie. Vorig jaar op vond ik ook al leuk, maar dit heeft nog iets extra's. Ideaal om de atletiek te promoten."

'Goede gevoel weer te pakken'

Ook over zijn tweede plek op de 4X100 meter is hij tevreden. Borlée eindigde met zijn ploeg in een tijd van 46'34" voor het team van zijn trainingsmaatje Jonathan Sacoor dat afklokte op 46'32". "Ik heb stilaan het goede gevoel weer te pakken. Zaterdag deed ik nog een uitstekende training.

"Mijn trainingsstage om het seizoen voor te bereiden in Amerika was heel goed, maar daarna geraakte ik het gevoel op een of andere manier volledig kwijt. Het was geen kwestie van conditie, maar een biomechanisch probleem. Ergens in mijn pas zat er energieverlies, waardoor ik mijn krachten niet maximaal in voorwaartse snelheid kon omzetten."

Eerste 400 meter eind juni

Jonathan Borlée heeft zijn eerste 400 meter van 2018 nog altijd niet gelopen. Daarvoor wilde hij wachten op een betere vorm. Ook de EK-kwalificatie, waarvoor 45.89 is vereist, heeft hij dus nog niet op zak.

"Ik bekijk mijn wedstrijdplanning in deze periode van week tot week, afhankelijk van hoe de trainingen lopen. Maar ondertussen staat min of meer vast dat ik op 22 juni in Madrid mijn eerste 400 meter zal lopen."

Grote afwezige op de Memorial was Kevin, de oudste van de drie broers Borlée. Hij is geblesseerd aan de hamstrings en werkt een race tegen de klok af om in augustus aan de start te kunnen staan van het EK.

"Ondertussen moet ik wel zeggen dat het op training al beter en beter gaat. Maar ik kan geen risico's nemen door al wedstrijden te lopen, en moet de blessure de tijd geven die nodig is. De meeting in Madrid op 22 juni, waar ik vorig jaar mijn limiet liep, komt zeker te vroeg. Ik zal ten vroegste op het BK atletiek (op 7 en 8 juli, red.) weer in competitie treden."

Berings aan het feest bij de vrouwen

Op de 100 meter horden bij de vrouwen gingen de bloemen naar Eline Berings. Ze won in een tijd van 13.17. "Het was verschrikkelijk moeilijk op deze piste. Je botste bij elke pas omhoog in plaats van vooruit", begon Eline Berings haar verhaal onder het Atomium.

"Dat ik dan toch nog 13.17 loop, maakt mij wel blij. Het zou niet leuk zijn om in mijn reeks toptijden ineens een heel slechte tijd neer te zetten, maar hier kan ik mee leven." Het eerste wedstrijdblok van het seizoen zit erop voor de Gentse.

"Ik ga nu minstens twee weken trainen zonder wedstrijden. Ik ga een weekje in Minsk trainen, met de Wit-Russische Alina Talay, en daarna volgen weer enkele wedstrijden. Over mijn eerste seizoenshelft kan ik niet anders dan tevreden zijn. Ik liep voortdurend rond de dertien seconden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?