Belga

| Eén van de vele hoogtepunten in de sportloopbaan van Jonathan Borlée: op de Olympische Spelen van Londen loopt hij zijn Belgisch record op de 400 meter. De tijd (44:43) zou twaalf jaar standhouden.

Nieuwe blessure dwingt Jonathan Borlée punt te zetten achter bijzondere atletiekcarrière

© Belga - BRUZZ
05/07/2024

Jonathan Borlée moet definitief een kruis maken over de Olympische Spelen van deze zomer in Parijs. De atleet uit Sint-Pieters-Woluwe is out met een blessure aan de hamstrings. Dat nieuws heeft de 36-jarige Borlée vrijdagavond bekendgemaakt op sociale media. Er komt zo een vervroegd einde aan zijn sportloopbaan op het hoogste niveau.

Borlée diende de voorbije maanden af te rekenen met heel wat blessureleed en moest sowieso op een bijzonder milde deliberatie van Belgian Athletics rekenen met het oog op de Spelen, want hij had geen enkele chrono op zijn naam dit jaar. Hij droomde nog van een plaats bij de aflossingsploeg om nog een keer te schitteren, maar een hamstringblessure gooit nu definitief roet in het eten.

"Slecht nieuws: een hamstringblessure houdt me weg van de Olympische Spelen", klinkt het op sociale media. "Het is een enorme teleurstelling na al het harde werk en opofferingen. Het betekent het einde van mijn atletiekavontuur."

Indrukwekkende erelijst

Jonathan Borlée brak voor het eerst bij het grote publiek door tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking, toen hij vierde werd op de 4x400 meter. Sindsdien bouwde hij een van de meest indrukwekkende erelijsten op in de Belgische atletiek, met drie Europese estafettetitels outdoor (2012, 2016 en 2018) en twee indoor (2015 en 2019), een zilveren medaille (2010) en een bronzen medaille (2018) op het WK indoor, een zilveren medaille (2022, deelname aan de reeksen) en een bronzen medaille (2010) op het EK outdoor, en nog een bronzen medaille (2011) op het EK indoor.

Op individueel niveau veroverde hij brons op de 400 meter tijdens het EK van 2018 in Berlijn. Hij had ook twaalf jaar lang het Belgische record op de 400 meter (44.43) in handen, tussen de Olympische Spelen van Londen 2012 en het recente EK in Rome waar Alexander Doom triomfeerde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Jonathan Borlée , Olympische Spelen Parijs , atletiek , 4x400 meter , Belgian Tornados , hamstringblessure

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni