Jonathan en Kevin Borlée lopen voor het eerst niet samen op de Memorial

© Belga
07/09/2015

De broers Borlée zullen vrijdag voor het eerst op de Memorial Van Damme niet samen lopen. Dat deelden beide atleten maandag mee op een persconferentie. Jonathan heeft ervoor gekozen de 200 meter te lopen. Kevin zal starten in de traditionele 400 meter.

"Het is een super piste hier in Brussel en ik heb een keuze gemaakt voor de 200 meter. Het staat mij toe te werken aan mijn snelheid op de eerste 200 meter en ik had er ook gewoon zin in", aldus Jonathan.

Dat vond ook vader en coach Jacques Borlée een belangrijk punt. "De eerste 200 meter moet sneller bij Jonathan, daarom is het niet slecht om hier de 200 meter te lopen."

"Ten opzichte van de 400 meter is deze 200 meter een beetje vakantie", lacht Jonathan. "Ik heb er geen idee van of ik hier mijn record op die afstand kan breken. Ik weet niet hoe ik gerecupereerd zal zijn van Peking en van de reis. Het is wel mogelijk. Ik heb de goede vorm te pakken, maar we zullen zien. Na de Memorial breekt even vakantie aan. Dat is ook heel belangrijk in de voorbereiding op 2016."

Jacques Borlée maakte ook bekend dat Dylan Borlée zijn rentree zal maken op de 400 meter in Brussel. Dylan moest op het WK forfait geven voor de finale van de 4x400 meter, maar kan op de Memorial hervatten. Met Olivia Borlée zal nog een vierde lid van de familie deelnemen in Brussel. Zij wil op de 200 meter proberen het olympisch minimum te halen.

De Memorial vindt nu vrijdag plaats in het Koning Boudewijnstadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni