Jonathan Sacoor loopt persoonlijk record op 200 meter

Jonathan_Sacoor
© PhotoNews
© PhotoNews

Jonathan Sacoor, lid van de Belgian Tornados en getraind door Brusselaar Jacques Borlée, heeft donderdag de 200 meter gewonnen op het Kampioenschap van Vlaanderen atletiek in Gent. In de finale liep hij 21.29, in de reeksen een persoonlijk record van 21.13.

Drie jaar stond het persoonlijk record van Sacoor op de 200 meter, 21.15, al op de tabellen. Op de 400 meter staat zijn 45.03 zelfs al vijf jaar, sinds zijn wereldtitel bij de junioren. "Het doet deugd en het geeft heel veel vertrouwen om eindelijk nog eens een persoonlijk record achter mijn naam te zien", zegt Sacoor. "Je kan wel beweren dat het op training goed gaat, zoals ik vorig jaar gedaan heb, maar als je in wedstrijd niet presteert, heeft dat weinig zin."

Afgelopen winter deed Jacques Borlée in de pers nog een uitval naar zijn poulain Sacoor door te stellen dat hij er niet genoeg voor leefde. "Dat was een wake-up call", vertelt Sacoor daar nu over. "Hij heeft mij op de vingers moeten tikken en ondertussen heb ik een klik gemaakt, ook met de hulp van een psycholoog. Het belangrijkste probleem was dat ik de wedstrijden te veel over mij heen liet komen en te veel op automatische piloot liep. Nu leef ik actiever en met een betere mindset naar mijn wedstrijden toe."

Of hij dit seizoen weer naar zijn oude niveau geraakt, durft Sacoor nog niet te zeggen. "Ik ga nog geen al te grote uitspraken doen. De progressie zal stap voor stap moeten komen. Ik ga ook niet in een paar weken van 47 seconden naar 44 seconden gaan op de 400 meter, dus het WK in Boedapest is nog heel veraf."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?