Journalist Le Soir overlijdt na deelname 20 km

© brusselnieuws.be
18/05/2014

De loper die na deelname aan de 20 kilometer door Brussel overleed is een 27-jarige journalist van Le Soir. De 35ste editie kende zondagmorgen een recordaantal deelnemers - 40.200. De Keniaan Gilbert Kipruto Kirwa (29) won in 59'05".

De politie bevestigt het overlijden van een deelnemer aan de 20 kilometer door Brussel. Olivier Croughs was 27 en economieredacteur bij Le Soir. Net voor de eindstreep werd hij onwel. Croughs was nochtans een ervaren loper, die al voor de tiende keer deelnam aan de wedstrijd. Net na de wedstrijd zakte hij in elkaar. Een cardioloog snelde te hulp, maar dat kon niet baten. In de loop van de namiddag overleed Croughs in het ziekenhuis.

In totaal zijn 35 mensen naar het ziekenhuis gebracht, onder wie 4 met hartproblemen. Er zijn ook 600 mensen verzorgd om allerlei kwaaltjes. velen hadden last van de warmte.

Een van de verrassende deelnemers was koning Filip, die nochtans eerder had laten weten niet deel te nemen. Ondanks zijn drukke agenda heeft hij toch de tijd gevonden om te trainen, meldde Pierre-Emmanuel De Bauw, woordvoerder van het Paleis, zondag aan de start in het Jubelpark. Koningin Mathilde en zijn kinderen moedigden hem daar aan.

Vorig jaar nam - toen nog prins - Filip al eens deel aan de loopwedstrijd. Hij legde de 20 kilometer toen af in 1 uur en 55 minuten. Dit jaar deed hij er drie minuten langer over, 1.58 uur dus.

Er waren dit jaar een paar duizenden deelnemers meer dan vorig jaar. Eén op de drie deelnemers dit jaar was een vrouw.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni