Hoofdtrainer Karel Geraerts na de door Union Saint-Gilloise tegen Club Brugge verloren thuiswedstrijd van 4 juni 2023, waardoor het uiteindelijk slechts derde werd op de laatste speeldag van de Jupiler Pro League

| Hoofdtrainer Karel Geraerts na de door Union Saint-Gilloise tegen Club Brugge verloren thuiswedstrijd van 4 juni 2023, waardoor het uiteindelijk slechts derde werd op de laatste speeldag van de Jupiler Pro League.

Karel Geraerts niet langer trainer van Union

© Belga
21/06/2023
Updated: 21/06/2023 21.18u

Eerder verrassend raakte woensdagavond bekend dat de wegen van trainer Karel Geraerts en Union Sint-Gillis scheiden. Beide partijen vonden geen akkoord over een verbeterd contract. En dus gaat, net als vorig jaar, de Brusselse club het nieuwe voetbalseizoen in met een andere trainer.

De 41-jarige Limburger was sinds juli 2019 werkzaam bij de Brusselaars, in eerste instantie als assistent. Vorige zomer nam hij het roer over van Felice Mazzu, die naar RSC Anderlecht trok.

Met Geraerts als T1 beleefde Union een onvervalst topseizoen, dat net geen 'happy end' kreeg op de slotspeeldag in de play-offs van de Jupiler Pro League. RUSG was tot enkele minuten voor affluiten virtueel kampioen, maar zag de titel alsnog naar Antwerp gaan.

Union schopte het daarnaast na een knappe Europese campagne tot de kwartfinales in de Europa League, waarin Bayer Leverkusen te sterk was. In de Beker van België vormde de halve finale het eindstation.

Een gevoel van trots

Woensdagavond omstreeks 21.00 uur werd het nieuws door de club bevestigd. "Na 4 jaar komt er een einde aan de samenwerking met onze coach Karel Geraerts. Hij startte 4 jaar geleden als T2 en had een groot aandeel in de sportieve ontwikkeling van onze club. Hij werd aangesteld als hoofdcoach en zette Union mee op de Europese kaart met een kwartfinale in de Europa League. Ook haalden we de halve finale van de Beker van België en wisten we ons opnieuw te plaatsen voor Europees voetbal volgend seizoen."

Na het afgelopen seizoen, dat dus eindigde met een teleurstellende derde plaats, nam de leiding van Union naar eigen zeggen uitgebreid de tijd voor een analyse. Het nieuwe, door de club aangeboden, contract kon Geraerts niet overtuigen. Integendeel, ondanks een lopende arbeidsovereenkomst zag Union vervolgens weinig perspectief om de samenwerking verder te zetten.

Voor Union-voorzitter Muzio voelde de breuk als een triest afscheid. "Uiteindelijk heerst vooral een gevoel van trots. Karel schonk ons zo veel in die 4 jaar en we kunnen zijn belang in de ontwikkeling van onze club niet genoeg onderstrepen. We hebben hem zien groeien en hij heeft de gegeven kansen meer dan gegrepen. Hij staat voor een grote carriere als coach en we wensen hem het allerbeste voor de toekomst.”

Ook Geraerts blikte woensdagavond terug op een intense samenwerking van vier jaar. "Ik wil de club bedanken voor alle kansen die ze me boden en wens hen heel veel succes in de toekomst.”

Union gaat in de komende dagen op zoek naar een opvolger en hoopt een hoofdcoach aan te stellen voor de start van de trainingen eind deze maand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Union Saint-Gilloise , karel geraerts , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni