| Karel Van Eetvelt verlaat RSC Anderlecht na amper 9 maanden als CEO.

Karel Van Eetvelt neemt ontslag als CEO van Anderlecht

HD
© BRUZZ
06/01/2021
Updated: 07/01/2021 06.48u

Nóg maar eens een nieuwe wending bij RSC Anderlecht: Karel Van Eetvelt (54) stapt na nog geen jaar op als CEO. Hij wordt opgevolgd door Jos Donvil. Wouter Vandenhaute is nu ook officieel benoemd tot voorzitter door de raad van bestuur.

Van Eetvelt heeft amper 9 maanden de leiding over de club, maar verlaat op 1 april alweer zijn post. Jos Donvil, die sinds 4 maanden de operationele leiding in de club had, volgt Van Eetvelt op.

Op de website van de club is Van Eetvelt niet helemaal duidelijk over de reden van zijn exit. "Ik verlaat straks deze job, maar neem geen afscheid van de club. Samen met een fantastisch team van medewerkers heb ik me in het voorbije jaar ingezet om de club van mijn hart terug in beter vaarwater te krijgen. We mogen blij zijn met waar we vandaag staan, maar de weg is nog lang.", aldus Van Eetvelt.

Van Eetvelt zelf gaf aan tijd nodig te hebben om na te denken over zijn toekomst. "Ik verlaat straks deze job, maar neem geen afscheid van de club", zei hij. "Samen met een fantastisch team van medewerkers heb ik me in het voorbije jaar ingezet om de club van mijn hart terug in beter vaarwater te krijgen. We mogen blij zijn met waar we vandaag staan, maar de weg is nog lang. Ik wens iedereen bij de club uit de grond van mijn paarswitte hart moed en volharding om te geraken waar Anderlecht thuis hoort: aan de top. Voor Anderlecht mogen werken was een jongensdroom. Het blijft voor altijd de club van mijn hart en ik zal ze blijven steunen waar mogelijk. Ik ga de huidige leiding de komende maanden helpen om de overgang vlot te laten verlopen. Ik ga de tijd nemen om over mijn toekomst na te denken."

Enter Donvil

Jos Donvil neemt dus de functie van Van Eetvelt over. "Ik ben enthousiast dat ik mee kan helpen aan het verder uitbouwen van de club op de ingeslagen weg. Samen met Wouter en Peter neem ik de challenge op om onze club te helpen de plaats terug in te nemen waar ze thuis hoort, namelijk aan de top. Ik wil Karel bedanken voor alles wat hij in het voorbije jaar voor de club heeft gedaan."

Donvil is pas 4 maanden werkzaam bij paars-wit. Voordien was hij onder meer CEO bij telecomoperator Base en later Voo. Met beide bedrijven raakte hij bij Anderlechts rivaal Standard Luik betrokken als belangrijke sponsor. Daarnaast is hij ook al jaren voorzitter van Wambeek-Ternat, een amateurclub uit eerste provinciale. In het verleden was hij ook een aantal jaar aandeelhouder bij Zulte-Waregem.

'Rolverdeling veranderd'

Wouter Vandenhaute volgt verder officieel Marc Coucke op als voorzitter van de club. Vandenhaute had die functie in juni aanvaard, maar moest eerst nog zijn aandelen in het spelersagentschap Let’s Play verkopen. Dat is tijdens de kerstvakantie gebeurd. Coucke blijft samen met zijn compagnon Joris Ide hoofdaandeelhouder van de club.

“Ik ben Karel dankbaar voor wat hij in het voorbije jaar voor de club heeft gerealiseerd", aldus Vandenhaute. "We zijn in zeer moeilijke omstandigheden moeten starten, Karel als CEO en ik als adviseur. Samen ontwikkelden we een duidelijk herstelplan, werkten we aan een betere interne structuur en zetten we ook een scherp sportief kader neer. Zonder Karel was dat op deze korte tijd nooit gelukt. Sinds ik voorzitter ben geworden, is onze rolverdeling veranderd, en nu ik officieel benoemd ben, heeft Karel beslist om terug te treden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, Karel Van Eetvelt, RSCA Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni