Killian Sardella tot 2025 bij RSC Anderlecht

© PhotoNews
| Samir Nasri (links) en Peter Zulj (midden) van RSC Anderlecht, tijdens de teleurstellende wedstrijd tegen Waasland Beveren in het eigen Lotto Park stadion op 29 september 2019.

Killian Sardella heeft zijn verblijf bij RSC Anderecht verlengd. De 18-jarige verdediger tekende donderdag een nieuw contract tot 2025. Zijn huidige verbintenis zou eind volgend seizoen aflopen.

Sardella is een jeugdproduct van Anderlecht. Afgelopen seizoen debuteerde de Belgische jeugdinternational in het eerste elftal.

"Dat Killian bijtekent, ondanks de concrete belangstelling van andere clubs, is erg belangrijk voor RSC Anderlecht", zegt sportief directeur Peter Verbeke op de clubwebsite.

"Het behouden van onze eigen opgeleide jonge talenten - en hen pas laten vertrekken naar een Europese topclub wanneer ze daar ook echt klaar voor zijn - is onze prioriteit. Het siert Killian en zijn ouders dat ze met geduld zijn opleiding bij RSCA willen voortzetten. Killian maakte dit seizoen een opmerkelijke progressie door en dat is zowel zijn verdienste, als die van de sportieve staf. Nergens in Europa krijgen jonge spelers immers meer kansen dan bij RSCA."

"Lang heb ik niet getwijfeld", zegt Sardella. "De omkadering en de sportieve werking van Anderlecht is uniek. Hier krijgen jonge spelers alle kansen. Ik popel om aan het nieuwe seizoen te beginnen, zodat ik mij verder kan ontwikkelen om de ploeg bij te staan."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?