Wouter Vandenhaute, extern adviseur van RSC Anderlecht

| Wouter Vandenhaute, tot voor kort extern adviseur van RSC Anderlecht, nu dus voorzitter.

Coucke zet stap opzij bij RSCA, Vandenhaute wordt voorzitter

MV
© BRUZZ
28/05/2020
Updated: 28/05/2020 15.55u

Opnieuw een wissel in de bestuurskamer van RSC Anderlecht. Marc Coucke treedt terug als voorzitter, Wouter Vandenhaute zal rol van Coucke overnemen. Speler en boegbeeld Vincent Kompany heeft samen met Vandenhaute ook extra aandelen van de club verworden en zal ook na 2022 in het Astridpark blijven. Dat alles heeft de club donderdag bevestigd.

Ze moeten ondertussen toch wel het 'wereldrecord paleisrevoluties' beet hebben in het Lotto Park. Voor de zoveelste keer in het tijdperk Marc Coucke vindt er een bestuurswissel plaats.

Coucke blijft aan boord

Al zat deze verschuiving er wel aan te komen, maar misschien niet zo snel. Wouter Vandenhaute, oprichter van productiehuis Woestijnvis en eigenaar van wielerorganisator Flanders Classics, wilde twee jaar geleden al de sterke man worden bij RSCA. Met 'De vrienden van Anderlecht' greep hij echter naast de club, Marc Coucke werd de nieuwe eigenaar en voorzitter.

Vandaag wordt Vandenhaute dan toch voorzitter en verankert hij zich verder in de club met extra aandelen. Marc Coucke blijft volgens de club wel 'de hoofdaandeelhouder' van de club. "De huidige voorzitter, Marc Coucke, steunt het plan van Van Eetvelt voluit en wil alle ruimte laten aan het nieuwe management", klinkt het in het persbericht van de club. "Hij heeft daarom beslist om terug te treden als voorzitter, maar blijft via zijn investeringsmaatschappij Alychlo wel een ambitieuze hoofdaandeelhouder."

"Ik heb de voorbije twee jaar gemerkt dat voorzitter van Anderlecht zijn een voltijdse job is," zegt Marc Coucke. "Ik wil er altijd zijn als een bedrijf mij nodig heeft. Maar voorzitter van Anderlecht zijn, is meer dan dat. Je moet er altijd zijn want er zijn zoveel mensen betrokken, er zijn zoveel emoties. Daarom ben ik ervan overtuigd dat deze beslissing die ik neem voor de supporters de juiste is."

'Heel trots'

Ook Wouter Vandenhaute is ervan overtuigd dat de juiste beslissingen zijn genomen. "De club komt in handen van een team professionele mensen die ongelofelijk hard voor RSCA werken en met heel veel kennis van het voetbal," klinkt het.

"Ik ben heel trots deze rol op mij te kunnen nemen. Ik ga proberen de grootst mogelijke dienaar van de club te zijn. Het is niet de vraag of Anderlecht terug wil komen. Neen, Anderlecht zal terugkomen."

Ook Vincent Kompany tweette een video naar de fans over de nieuwe plannen van de club

Kompany en Vandenhaute investeren

Ook Vincent Kompany trekt steeds meer het laken binnen het paars-witte huishouden naar zich toe. Net zoals Vandenhaute heeft Kompany extra aandelen bij de club verworven. Samen moeten ze de financiële put die bij Anderlecht was ontstaan opnieuw vullen. "Het plan ‘RSCA ‘20-‘25’ zorgt er ook voor dat Sporting Anderlecht op korte termijn weer financieel gezond wordt. De huidige aandeelhouders zullen daarvoor samen met Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute de nodige middelen uittrekken", klinkt het. De club meldt ook dat Kompany ook na 2022 in het Astridpark zal blijven.

Zowel sportief als in de omkadering voerde Anderlecht verschuivingen door. Recent nog werd Peter Verbeke 'Head of Sports', maar de paleisrevolutie van begin dit jaar was nog meer ingrijpend. Karel Van Eetvelt werd CEO en onder meer Brussels burgemeester Close nam een zitje op in het bestuur van de club.

Nieuwe voorzitter Wouter Vandenhaute verkoopt ook al zijn aandelen van spelersmakelaarsbedrijf Let's Play.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Sporting Flagey , Voetbal , RSC Anderlecht , Marc Coucke , wouter vandehaute

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni