Kompany viert met Burnley promotie naar Premier League

© Belga
08/04/2023

Vincent Kompany en Burnley konden vrijdag de promotie naar de Premier League vieren na een 1-2 zege op bezoek bij Middlesbrough. "Het is nog niet eens Pasen en we zijn er al", zei de voormalige coach van Anderlecht tegen Sky Sports.

"Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan en we vieren nu al feest", klonk het. "We hadden het niet verwacht. Het kost tijd om cohesie in het team op te bouwen. Maar de stress van elke wedstrijd helpt om snel vooruitgang te boeken. We kunnen nu verder en dat is het doel."

"Wat Vincent heeft gedaan is iets heel bijzonders", jubelde Burnley-voorzitter Alan Pace. "Het is een complete verrassing, want het was niet ons plan. Vincent en ik hebben het er in de zomer over gehad, we hadden onszelf twee of drie jaar gegeven, dat was ons plan. Ik denk dat je hebt gezien dat er veel magie is gebeurd. Dit team is heel goed. Dat hoor je Vincent elke week zeggen. Ze verrassen ons allemaal, elke dag weer. Ze zijn fenomenaal."

De bijdrage van Kompany wordt alom gewaardeerd bij Burnley. "Hij heeft ons bevrijd, want hij gelooft in ons, hij gelooft dat we goede spelers zijn en wedstrijden kunnen winnen", liet middenvelder Josh Brownhill optekenen. "De jongens die hier nog zijn, waren kapot van de degradatie vorig seizoen. We wilden gewoon terug stijgen en ik ben heel blij dat we dat gedaan hebben."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni