| Vincent Kompany

Kompany wordt best betaalde coach in Engelse tweede klasse

ADD
© BRUZZ
13/06/2022

De Engelse tweedeklasser Burnley stelt vandaag zijn nieuwe coach voor: Vincent Kompany. Hij wordt met zo'n 2,9 miljoen euro per jaar de best betaalde trainer in de Engelse tweede klasse. Naast Kompany komen bij Burnley nog heel wat oude bekenden terecht: van Craig Bellamy tot Taylor Harwood-Bellis.

De overgang van Vincent Kompany naar Burnley is zo goed als rond. De Engelse club wil de voormalige Anderlecht-coach vandaag officieel aankondigen als nieuwe T1. Dat melden verschillende kranten.

Dat het allemaal wat langer duurde, was te wijten aan het rondkrijgen van de werkvergunning voor Kompany. Sinds de Brexit verloopt dat proces iets omslachtiger. Nu zijn die formaliteiten afgerond.

De staf van Kompany in Burnley zal er zeer paars-wit uitzien. Eerder was al bekend dat hij graag herenigd zou worden met Simon Davies en Craig Bellamy, de voorbije seizoenen aan de slag bij Anderlecht. Ook Floribert Ngalula en Rodyse Munienge (boezemvrienden en assistenten) zouden mee de overstap maken naar de Championship. Of Bram Geers (fysiektrainer) en Eliot Tybebo (videoanalist) Kompany vervoegen, is nog niet duidelijk.

Kompany tekent een meerjarige verbintenis – wellicht voor drie jaar – en wordt volgens lokale bronnen de best betaalde manager in de tweede klasse. Hij zou er een jaarloon van zo’n 2,9 miljoen euro krijgen en een bonus bij promotie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni