Komst Vercauteren stuwt RSCA naar tweede overwinning van het seizoen

© Photonews
| Peptalk bij Anderlecht op het terrein van de zebra's in Charleroi.

Na tien speeldagen heeft Anderlecht voor de tweede keer kunnen winnen. Met 1-2, goals van Verschaeren en Chadli, pakte het een broodnodige overwinning in Charleroi. De nieuwe hoofdcoach Frank Vercauteren zag van in de tribune een strijdbaar Anderlecht.

Was de hand van de nieuwe oud-trainer Vercauteren al zichtbaar? Hij leek ons alvast voor de meest logische opstelling te gaan. Zo kwam Michel Vlap weer in de ploeg voor Peter ‘kaats achteruit’ Zulj. Een ingreep die de supporters ook gevraagd hadden.

Paars-wit werd trouwens gesteund door zo’n 2.000 fans in het Stade du Pays de Charleroi. Enkele onder hen hadden de moeite genomen om vandaag een wit laken uit de wasmand te nemen en dat te bekladden met de leuze ‘Coucke buiten’.

Meteen resultaat

Het spandoek met ‘Ne jamais rien lacher!’ was groter en meer op zijn plaats, de spelers wisten wat hen te doen stond.

De eerste kans was voor de thuisploeg, Hendrickx werd net voldoende gehinderd door Sambi Lokonga. Ook met Jonas De Roeck als officiële hoofdcoach op de bank probeerde Anderlecht verzorgd te voetballen. In tegenstelling tot het seizoensbegin leverde dat nu wel meteen resultaat op.

Verschaeren zwierf van rechts naar links, vond de combinatie met Chadli en werkte oog in oog met Pennetau beheerst af. Het was de eerste van het seizoen voor de jonge rode duivel, en het deed deugd. Na tien minuten stond het 0-1 voor de mannen van, de nieuwe hoofdcoach die nog niet op de bank zat, Frank Vercauteren én Vincent Kompany.

VERCAUTEREN_RSCA
© Photonews
| Nieuwe hoofdcoach Vercauteren keek voorlopig nog met Michael Verschueren toe vanuit de tribune.

Het Sporting uit Brussel zat goed in de wedstrijd, ook Chadli toonde tekenen van de oude Chadli. Al had hij altijd moeten scoren in minuut 23. Aangespeeld door Roofe en helemaal alleen voor de Charleroi-doelman controleerde hij de bal niet goed genoeg.

(Gouden) combinatie Verschaeren-Chadli

Op lange bal van Sambi Lokonga, die zoals steeds heerlijk complexloos stond te voetballen, trok Nasri een spurt die hem een spierverrekking kostte. De Fransman sleurt nog steeds wat kilootjes te veel mee en blijft dus op de sukkel bij RSCA.

Tien minuten voor de pauze was er nog eens een, bijna gouden, combinatie tussen Chadli en Verschaeren. Die laatste besloot net naast de rechterbovenhoek.

NASRI_RSCA
© Photonews
| Samir Nasri moest gewisseld worden met spierblessure.

Aan de overkant ging de bal er wel in. Een doelpunt dat de Carolo’s niet echt verdienden. Rechtsback Sardella verspeelde op korte tijd een aantal keer de bal, Bruno ging er finaal mee aan de haal en vond de inlopende Fall. De ex-speler van het ter ziele gegane White Star hing de bordjes gelijk.

Het geklungel van Sardella zal Vercauteren automatisch dwingen om in de richting van de heropgeviste Vanden Borre te kijken.

Vergrootglas

In de toegevoegde tijd van de eerste helft vond het gouden duo Chadli – Verschaeren elkaar weer. Deze keer ging ie wel tegen de touwen en was het Chadli die de vrije trap van Verschaeren binnenkopte.

Maar daar was de VAR, want Chadli zou de bal met de arm geraakt hebben bij het koppen. Er moest een groot vergrootglas aan te pas komen, maar het doelpunt werd toch onterecht geannuleerd door de videoscheids.

Het zat dus ook niet mee voor Anderlecht. Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Bruno, maar doelman Van Crombrugge stond pal. Amuzu antwoordde namens de bezoekers met een schot dat nipt naast ging. En alweer ging het snel naar de overkant, want Bruno snelde alleen op Van Crombrugge af. De ex-winger van Anderlecht stiftte de bal over doel.

Chadli neemt wraak

Charleroi kreeg op vijf minuten meer doerijpe mogelijkheden dan in de hele eerste helft. Nicholson miste na een knappe rush van Fall.

Toch kreeg de Charleroi-kop achter het doel van Penneteau bijna een hartverzakking. De thuisdoelman verloor de bal aan Roofe, maar die legde slecht af voor Vlap waardoor de kans op een goal verdween.

De fans lieten zich opmerken en Vercauteren tokkelde tijdens de rust op z'n gsm.

Anderlecht vocht zich weer terug in de wedstrijd en Chadli nam wraak voor zijn afgekeurd doelpunt van voor rust. Dewaele legde de bal klaarkijkend terug, kapitein Chadli knalde alles en iedereen mee in doel. 1-2.

Nagelbijten

Bij Paars-wit klampten ze zich vast aan de nipte voorsprong, en dat is zelden een goed idee. Bruno kon nog eens vrij aanleggen van in de zestien meter, maar zijn knal ging rakelings naast.

In het slot counterde Anderlecht zich nog naar een uitstekende mogelijkheid via Amuzu, maar Pennetau was bij de les. Het was nagelbijten voor de RSCA-fans, maar Anderlecht kaapte wel degelijk zijn tweede overwinning van het seizoen weg.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?