Koning Boudewijnstadion behoort niet tot Belgische kandidatuur voor WK vrouwenvoetbal 2027

© Belga
25/10/2023

Het Koning Boudewijnstadion in Brussel wordt geen speelstadion op het WK vrouwenvoetbal van 2027. Dat bevestigde het kabinet van Brussels Schepen van Sport Benoit Hellings (Ecolo) woensdag aan Belga. Het nieuws werd eerder al bekendgemaakt door Le Soir en Sudinfo.

België hoopt het WK van 2027, samen met Nederland en Duitsland, te organiseren. De verwachte speelsteden zijn Genk (Cegeka Arena), Gent (KAA Gent Arena), Anderlecht (Lotto Park) en Charleroi (de toekomstige Zebrarena).

De Belgische voetbalbond legt momenteel de hand aan de laatste details van het dossier voor het WK vrouwenvoetbal van 2027. Er werden vier stadions gekozen die voldoen aan de normen van de Wereldvoetbalbond FIFA, uiteindelijk zouden er op het toernooi in drie daarvan effectief wedstrijden gespeeld worden.

Het Koning Boudewijnstadion werd niet opgenomen in het dossier, voornamelijk vanwege mankementen aan belangrijke zaken uit het FIFA-lastenboek zoals de VIP-loges, de verlichting en het dak. Benoit Hellings bevestigde dat het door een gebrek aan investeringen van de federale en gewestelijke overheden onmogelijk is om het stadion binnen een redelijke termijn klaar te krijgen voor de ontvangst van een WK voetbal.

België, Nederland en Duitsland zullen op 17 mei volgend jaar tijdens het volgende FIFA-congres, in het Thaise Bangkok, te horen krijgen of ze het WK vrouwenvoetbal van 2027 mogen organiseren. De concurrenten zijn Brazilië, Zuid-Afrika en het duo Verenigde Staten-Mexico.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni