Koning Boudewijnstadion ‘tweede slechtste stadion van Europa’

Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel
© PhotoNews
| Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel.
© PhotoNews
| Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel.

De thuishaven van de Rode Duivels, het Koning Boudewijnstadion, is het tweede slechtste stadion van Europa. Dat oordeelt de Britse consumentenwebsite Money.

Voor het onderzoek werden 140 voetbalstadions van de beste ploegen uit de Europese topliga's op drie verschillende platformen vergeleken; Tripadvisor, Google en Football Ground Map. Stadions met minder dan 100 bezoekers op die laatste site werden niet meegeteld.

Op de voorlaatste plaats staat het Koning Boudewijnstadion samen met de stadions van Celta de Vigo (Spanje) en Dinamo Zagreb (Kroatië). De drie scoren gemiddeld 3,37 op 5. Ook het West-Vlaamse Jan Breydelstadion scoort slecht. Het stadion van Club Brugge staat op de achtste plaats van slechtst beoordeelde stadions met 3,5 op 5. Op de laatste plaats prijkt het Stadio Carlo Castellani van de Italiaanse club Empoli met een gemiddelde score van 2,9 op 5.

De staat van het Koning Boudewijnstadion is al langer het onderwerp van discussie. Het Eurostadion op Parking C van de Heizel had het moeten vervangen, maar dat project is om uiteenlopende redenen mislukt.

Duitse topper

Het Signal Iduna Park van Borussia Dortmund is volgens het onderzoek dan weer het best beoordeelde stadion van Europa met een gemiddelde score van 4,57 op 5. "Het Westfalenstadion (Signul Iduna Park) is een van de meest herkenbare stadions in het Europese voetbal en is de thuishaven van de 'gele muur' van lawaai die door de Dortmund-fans wordt gemaakt," schrijft de site.

Ook Camp Nou van FC Barcelona, Santiago Bernabéu van Real Madrid en het Tottenham Hotspur Stadium scoren uitstekend met 4,53 op 5.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?