Kortrijkse fan raakt verbrand door Bengaals vuurwerk in Dudenpark

© Photonews

Een zeventienjarige supporter van KV Kortrijk is woensdagavond in het bezoekersvak van Union Saint-Gilloise verbrand geraakt door Bengaals vuurwerk. Vermoedelijk kreeg hij een epilepsieaanval en viel hij vervolgens op een brandende vuurpijl.

Dat schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Kortrijk klopte Union woensdagavond in de kwartfinales van de beker met 0-1. Een jonge Kortrijkzaan zag zijn ploeg niet winnen. De zeventienjarige fan zakte in elkaar nog voor de match op gang was gefloten. Hij viel daarbij op een brandende vuurpijl en raakte zo gewond aan z’n hand. Ook z’n jas vatte vuur, maar dat was snel gedoofd.

De jonge supporter kreeg ter plaatse de eerste hulp toegediend en werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Later werd hij verzorgd in het brandwondencentrum in Neder-Over-Heembeek.

De politie onderzoekt de precieze omstandigheden van het incident en bekijkt aan de hand van camerabeelden hoe de vuurpijlen het stadion konden bereiken. Volgens de eerste bevindingen had het slachtoffer ook zelf een vuurpijl in de hand.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?