Kranten unaniem over Eurostadion: totale afgang

© Ghelamco
| Simulatie van het Eurostadion

De kranten zijn niet mals over het Eurostadion. Brussel wordt geen gaststad voor het Europees kampioenschap voetbal 2020, omdat het project van het Eurostadion uitgelopen is op een sisser. De kranten spreken over een totale afgang, amateurisme, een knoeiboel zonder weerga en een catastrofe voor het land.

Volgens de kranten hebben alle betrokken partijen boter op het hoofd. Het hele dossier van het Eurostadion en de mislukte kandidatuur van Brussel als gaststad voor het EK 2020 is de opeenstapeling van blunders en amateurisme, klinkt het.

De krant La Dernière Heure identificeert één voorname vijand: de partij N-VA. De partij zou volgens de krant het hele dossier moedwillig hebben getorpedeerd. De krant La Capitale noemt het debacle "een nationale schaamte".

Le Soir heeft het over een "symbool van alle kwalen van België" en "zou erom kunnen lachen als het niet zo om te huilen was."

"Een totale afgang," noemen de krant Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws het hele dossier. Volgens De Standaard stelt het dossier "de discussie op scherp over wat er nog mogelijk is in dit land".

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?