Kuregemse voetbaldienst veroordeelt agressie op scheidsrechter

© FEFA
| Heel wat jongeren zijn afhankelijk van het Franky Vercauterenstadion in de Transvaalstraat.

De vzw Football Etudes Familles Anderlecht (FEFA), die Kuregemse voetballers sportief en educatief begeleidt, veroordeelt agressie ten opzichte van scheidsrechters. Tien dagen geleden werd een achttienjarige arbiter in Anderlecht nog in elkaar geslagen tijdens een match van FEFA-jongeren tegen Chastre. Na de incidenten werd het veld waarop FEFA trainingen en matchen organiseert, gesloten. “Dat veld is nochtans van cruciaal belang voor onze organisatie.”

De organisatie FEFA houdt zich in de arme Kuregemse wijk bezig met schoolbegeleiding van jonge voetballers die vooral in de regionale jeugdreeksen van RSC Anderlecht voetballen. FEFA was naar eigen zeggen geschrokken van het gevecht dat tijdens de match van de paars-witte U17 op 26 oktober plaatsvond. Een groepje jongeren sloeg er de scheidsrechter een week arbeidsonbekwaam.

Er rezen vragen over de begeleiding die FEFA geeft, maar schepen van Sport Julien Milquet (CDH) benadrukte op de Anderlechtse gemeenteraad dat de voetbaldienst niets met de incidenten te maken heeft. Diverse bronnen meldden dat het om een afrekening ging, na een eerder akkefietje op de Zuidfoor. FEFA veroordeelt de feiten, klonk het nog.

Stadion gesloten

De organisatie vindt wel dat de scheidsrechter het potentiële gevaarlijke karakter van de situatie vooraf had moeten aangeven. FEFA zit dan ook verveeld met de zaak, vooral omdat in het Franky Vercauterenstadion in de Transvaalstraat waar het incident plaatsvond nu afgesloten is tot minstens 7 november. Tot dan mogen er geen matchen gespeeld worden.

FEFA hoopt het terrein zo snel mogelijk opnieuw te kunnen gebruiken. “Het is van cruciaal belang voor ons sociale programma en voor de cohesie in de Kuregemse wijk.”

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?