KV Mechelen-spits Cornet op huurbasis naar RWDM

© Photonews
| Cornet in actie bij KV Mechelen.

Tijdens de voorbereidingen voor het voetbalseizoen 2019-2020 wist de spits geen plaats de veroveren in de A-kern van KV Mechelen. Hij zocht een nieuwe ploeg, en heeft die nu gevonden. Hij trekt voor één seizoen op uitleenbasis naar RWDM.

Cornet werd destijds door KV Mechelen opgemerkt nadat hij tweedeklasser Excelsior Virton naar een zesde plaats in het klassement loodste. Daarbij veroverde hij met vijftien doelpunten ook de vijfde stek in de topschutterstand. KV Mechelen bond de boomlange spits aan zich tijdens het voetbalseizoen 2014-2015.

Na omzwervingen bij Antwerp en Roeselare, stond hij vorig jaar in de kern van KV Mechelen, waar hij mee verantwoordelijk was voor het binnenrijven van de Beker van België. Zijn ploeg werd ook kampioen in de eerste klasse B.

Cornet startte echter niet met de A-kern aan de voorbereidingen voor het seizoen 2019-2020, en ging op zoek naar een andere club. Die heeft de spits nu gevonden in Molenbeek, waar hij op uitleenbasis een jaar lang de rangen van RWDM vervoegt.

DAILLY_CORNET
© RWDM
| Voorzitter Thierry Dailly (rechts) is met zijn nieuwste aanwinst onderweg naar Genk. Daar speelt RWDM een oefenmatch tegen de landskampioen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?