‘Lange Jojo’ schrijft opnieuw een WK-lied

© Saskia Vanderstichele
| De Rode Duivels zullen op het WK in Rusland zich weer kunnen opladen met een liedje van 'Lange Jojo'.

Op zijn 82ste (!) heeft charmezanger ‘Lange Jojo’ alweer een liedje klaar voor het WK voetbal. Het zal ‘Goal, Goal, Goal’ heten en moet onze Rode Duivels in Rusland naar de wereldtitel begeleiden. “Met bijna 4.000 bestellingen in voorverkoop kunnen we nu al spreken van een succes”, zegt manager Albert Gerard.

De Belgische voetbalbond (KBVB) trok begin maart zijn steun in voor Damso als artiest achter het WK-lied. De teksten van de rapper werden als te vrouwonvriendelijk ervaren en dus zag de KBVB af van zijn keuze. Toch moeten de Rode Duivels in Rusland niet te vrezen voor een tornooi zonder muziek.

‘Mikken op 10.000 exemplaren’

Charmezanger ‘Lange Jojo’ zag zijn kans schoon om na de hetze rond Damso weer zelf iets in elkaar te boksen. Het lied heeft als titel ‘Goal, Goal, Goal’ meegekregen en bevat zowel Nederlandstalige als Franstalige strofes. Manager Albert Gerard is in zijn nopjes. “Met bijna 4.000 bestellingen in voorverkoop kunnen we nu al spreken van een succes. We verwachten dat er in totaal meer dan 10.000 exemplaren over de toonbank zullen gaan.”

'Le vieux crocodile’, zoals Gerard ‘Lange Jojo’ noemt, is een fenomeen. De 82-jarige Brusselaar bedacht ook voor de WK’s van 1986 en 2014 in respectievelijk Mexico en Brazilië een passend lied. Hij is ook de auteur van supportersliedjes van voetbalclub Anderlecht en zong ook in het Brussels dialect over ‘Jules César’. Maar zijn grootste hit blijft ongetwijfeld ‘Chef, un petit verre, on a soif’.

Voorstelling eind mei

‘Goal, goal, goal’, wordt voorgesteld op 28 of 29 mei tijdens een persconferentie in Brussel. Daarna zal het lied voor het eerst te horen zijn op de televisie tijdens een uitzending van de RTBF op 30 mei.

‘Lange Jojo’ zal daarna ook verschillende concerten spelen in onder andere Charleroi en Borgworm. Brussel staat niet op de agenda. Bij elk optreden zal er een elfkoppige band meespelen en ook een ballet aanwezig zijn.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?