Léopold boekt eerste zege in hockeycompetitie

© Royal Léopold Club Hocky

Léopold heeft zijn eerste overwinning van het nieuwe hockeyseizoen beet. De landskampioen uit Ukkel gaf op de openingsspeeldag niet thuis, maar rechtte in Namen de rug (1-6 winst). Stadsgenoot Racing staat met 7 punten tweede in de groep B na een 4-2 overwinning tegen Braxgata.

Waterloo boekte een logische overwinning in Leuven. Vrijdag al hadden de Watducks een vooruitgeschoven duel tegen Herakles gewonnen met 2-4, waardoor de Waals-Brabanders met 9 op 9 op kop staan in groep B. Ook Racing legde Herakles met 4-2 over de knie. De Brusselaars zijn tweede met 7 punten.

In poule A voert La Gantoise de stand met 6 op 6 aan voor Braxgata (3 ptn). Ook Léopold en Dragons, die hun eerste zeges boekten tegen respectievelijk Namen (1-6) en Orée (4-1), volgen samen met Orée op drie punten van de Gentse leider. Een puntenloos Namen sluit de rij.

Volgend weekend kleuren de toppers Watducks-Racing en Léopold-Gantoise de derde speeldag.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?