Léopold Ukkel klopt Dragons in prestigieus hockeyduel

TDN
© BRUZZ
07/10/2019

Landskampioen Léopold Ukkel heeft zondag de topper van de vierde speeldag in de Belgische hockeycompetitie tegen Dragons gewonnen met 3-2. Ook Orée uit Woluwe mocht opnieuw een zege bijturven.

Léopold kreeg met Dragons, de landskampioen van 2014 tot 2018, zijn eerste echte test voor de kiezen. De uitdaging werd nog iets groter toen de bezoekers uit Brasschaat na twaalf minuten op voorsprong klommen via Henri Raes.

De Brusselaars keerden via nieuwkomers Tom Boon (27.) en Maxime Plennevaux (29.) het tij nog voor de rust. Na de pauze dikte de Franse international Gaspard Baumgarten verder aan tot 3-1. De aansluitingstreffer van de Ier Shane O'Donoghue (57.) mocht niet meer baten voor Dragons.

Orée, Léopold en Racing liggen achter

In groep A doet ook Orée het goed. De Woluwnaars hielden zondag de overwinning thuis tegen Braxgata. Het werd 2-1, waardoor Orée zijn derde overwinning op vier matchen boekte. Groesleider La Gantoise haalde stevig uit in Namen.

La Gantoise voert de stand in de A-poule aan met 10 punten, gevolgd door Orée (9), Léopold (7), Dragons (6), Braxgata (3) en Namen (0). In groep B is het foutloze Watducks de autoritaire leider. Racing, dat niet in actie kwam afgelopen weekend, is op achtervolgen aangewezen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport, Sporting Flagey, Leopold Hockey Club, Orée hockey

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni