Léopold Ukkel klopt Dragons in prestigieus hockeyduel

© Royal Léopold Club Hocky

Landskampioen Léopold Ukkel heeft zondag de topper van de vierde speeldag in de Belgische hockeycompetitie tegen Dragons gewonnen met 3-2. Ook Orée uit Woluwe mocht opnieuw een zege bijturven.

Léopold kreeg met Dragons, de landskampioen van 2014 tot 2018, zijn eerste echte test voor de kiezen. De uitdaging werd nog iets groter toen de bezoekers uit Brasschaat na twaalf minuten op voorsprong klommen via Henri Raes.

De Brusselaars keerden via nieuwkomers Tom Boon (27.) en Maxime Plennevaux (29.) het tij nog voor de rust. Na de pauze dikte de Franse international Gaspard Baumgarten verder aan tot 3-1. De aansluitingstreffer van de Ier Shane O'Donoghue (57.) mocht niet meer baten voor Dragons.

Orée, Léopold en Racing liggen achter

In groep A doet ook Orée het goed. De Woluwnaars hielden zondag de overwinning thuis tegen Braxgata. Het werd 2-1, waardoor Orée zijn derde overwinning op vier matchen boekte. Groesleider La Gantoise haalde stevig uit in Namen.

La Gantoise voert de stand in de A-poule aan met 10 punten, gevolgd door Orée (9), Léopold (7), Dragons (6), Braxgata (3) en Namen (0). In groep B is het foutloze Watducks de autoritaire leider. Racing, dat niet in actie kwam afgelopen weekend, is op achtervolgen aangewezen.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?