Léopold verwerft prima uitgangspositie in hockeyclash tegen Dragons

© Royal Léopold Club Hocky
| De Ukkelaars blijven op koers voor een eerste landstitel sinds 2005.

De titelstrijd in de Belgische hockeycompetitie ligt nog helemaal open. In de heenwedstrijd van de halve finale op het gras van titelverdediger Dragons maakte Léopold een 0-2 achterstand in extremis nog goed. De chique Brusselse hockeyclub keerde met een 2-2 gelijkspel terug naar Ukkel, waar zondag de terugmatch gespeeld wordt.

Een finale avant la lettre, zo kondigde de clash tussen Dragons en Léopold zich aan. De landskampioen uit Brasschaat kende een moeilijk seizoen, maar tankte vertrouwen door in de kwartfinales kersvers Europees kampioen Watducks uit te schakelen. Léopold trok in een Brussels onderonsje met Orée aan het langste eind.

Dol slotkwartier

In Brasschaat zag het er echter lang niet goed uit voor de 'Great Old'. Red Lion Florent Van Aubel schoot Dragons op voorsprong. In het slotkwartier stonden de Brusselaars zelfs 2-0 in het krijt. Toch rechtte Léopold alsnog de rug met een beetje hulp van de thuisploeg.

Na twee simultane uitsluitingen bij Dragons sloegen de Brusselaars genadeloos toe. Manu Brunet tekende via een strafcorner voor de 2-1. Nicolas Poncelet buitte het nummerieke overtal perfect uit en bezorgde Léopold met een 2-2 gelijkspel een speelbare uitgangspositie voor de return van zondag.

Doek valt voor Daring

In de play-downs van het hockey stevent na White Star Evere ook Daring af op de degradatie. De Molenbekenaren pakten thuis een punt tegen Antwerp (2-2), maar dat was niet voldoende. Met nog één match te gaan heeft Boom drie punten voorsprong en een veel beter doelpuntensaldo (+13).

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?