| Fedde Leysen wordt door zijn ploegmaats gefeliciteerd.

Lichtzinnig Union pas in de slotfase voorbij de amateurs van Meux

01/11/2023

Met een team waarin lange tijd alle spelers ontbraken die Union de voorbije tijd naar de eerste plaats van de Jupiler Pro League hebben geleid, plaatsten de Brusselaars zich woensdagnamiddag betrekkelijk eenvoudig voor de achtste finales van de Beker van België. Toch werd het in de slotfase nog even spannend toen de amateurs van Meux uit het niets een doelpunt scoorden: 2-1.

Meux, dat in de tweede amateurklasse uitkomt, werd in het Dudenpark gesteund door meer dan duizend meegereisde fans. Die overstemden dan wel de hele namiddag de wat ingedutte thuisaanhang, het bleek uiteindelijk te weinig om de halve finalist van vorig jaar te verontrusten.

Toch speelde Union zodanig met vuur dat in het slotkwartier Meux erin slaagde, via de talentvolle Smal, de kleine voorsprong van de Brusselaars teniet te doen. En dus moesten de ervaren spelers uit de A-kern eraan te pas komen, Puertas en Rasmussen met name, om Union naar de volgende ronde te loodsen.

Van meetaf aan ten aanval

Met jongeren als (doelman) Imbrechts, Terho, Teklab, Sadiki en Leysen trok Union, zoals verwacht kon worden, van meet af aan ten aanval. Toch duurde het tot de veertigste minuut voor uit de vele kansen een doelpunt viel. Na een rommelige fase prikte Leysen de bal in doel.

Union controleerde ook na de rust de wedstrijd en leek geen problemen meer te ondervinden, tot de ploeg uit Namen de meegereisde aanhang deed dromen met een onverwachte gelijkmaker. Het pleit voor de professionaliteit van Union dat het binnen de kortste keren weer orde op zaken wist te stellen.