Luc Devroe Marc Coucke

| Marc Coucke en Luc Devroe in het stadion van Olympique Marseille. Ze zetelen binnenkort samen in de raad van bestuur van Anderlecht.

Luc Devroe voortaan in raad van bestuur Anderlecht

Godfried Roelant
© BRUZZ
05/04/2018

Marc Coucke heeft een nieuwe raad van bestuur samengesteld voor RSC Anderlecht. In die nieuwe raad krijgt Luc Devroe een zetel als toekomstig technisch directeur. Daarmee schuift Coucke vrijwel zeker sportief manager Herman Van Holsbeeck aan de kant.

De rook trekt stilaan weg boven het Astridpark. Marc Coucke kreeg vorige week groen licht van de Belgische Mededingingsautoriteit (BAM) om aan de slag gaan als voorzitter van Anderlecht en de West-Vlaamse ondernemer laat er geen gras over groeien. Hij stelde de afgelopen dagen een nieuwe raad van bestuur samen en daarvan is de samenstelling nu ook bekend. Zo valt te lezen in Het Laatste Nieuws.

Enter Devroe en Schenk

In totaal zullen er zeven mensen, Coucke inbegrepen, deel uitmaken van de bestuursraad. Van een volledige tabula rasa is evenwel geen sprake, want met Claire Vanden Stock, Michael Verschueren en operationeel manager Jo Van Biesbroeck hebben drie personen een paars-wit verleden.

De overige drie zitjes gaan naar vertrouwelingen van Coucke. Zo krijgen toekomstig technisch directeur Luc Devroe, zakenpartner Michaël Schenk en mede-investeerder Joris Ide allemaal een stoel aan de tafel.

Devroe en Schenk zijn geen aandeelhouders van de club, maar mogen toch tot dit bestuursorgaan toetreden. Dat hebben zij te danken aan de statutenwijziging die Anderlecht onderging in 2008 en waarbij de club zich liet omvormen van vzw tot nv.

Van Damme uit bestuur

Opvallende afwezige in de raad van bestuur is Alexandre Van Damme. Hij verlaat als aandeelhouder de raad van bestuur, maar kan wel nog invloed uitoefenen op de beslissingen van de raad van bestuur via Van Biesbrouck, met wie hij goede verstandhouding heeft.

Luc Devroe Herman Van Holsbeeck

| Herman Van Holsbeeck (m.) moet zijn plaats afstaan aan Luc Devroe (l.).

Daarnaast komt hij wel nog met de andere aandeelhouders samen in de algemene vergadering. Op die aanwezigenlijst staan ook de namen van Julie Vanden Stock, Michael Verschueren, Etienne en Olivier Davignon en vastgoedmagnaat Johan Beerlandt.

Exit Van Holsbeeck

Met de komst van technisch directeur Luc Devroe lijkt er ook meteen een einde te komen aan de paars-witte carrière van sportief manager Herman Van Holsbeeck. Dat is op zich geen verrassing, want Coucke liet al meermaals verstaan geen voorstander te zijn van zijn beleid.

Gisterenavond oordeelde de licentiecommissie ook over het overnamedossier van Anderlecht. Over de uitkomst van die bijeenkomst is voorlopig nog niets geweten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Marc Coucke, Herman Van Holsbeeck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni