Bij tweedeklasser FC Brussels woedt een machtsstrijd. Voorzitter Johan Vermeersch heeft de overeenkomst met investeerders uit Dubai verbroken. Spelers en staf zijn echter niet opgezet met die beslissing. De spelers gaan uiteindelijk wel gewoon spelen tegen Tubeke woensdagavond.

In een persbericht bevestigt Vermeersch wat vorige week was aangekondigd in Gazet van Antwerpen: de samenwerking met een investeringsgroep uit Dubai is verbroken. Volgens de voorzitter kwamen de geldschieters hun financiële verplichtingen niet na.

"Van de initieel beloofde bedragen werd slechts een eerste storting verricht, de verdere verplichtingen werden uitgesteld", luidt het communiqué. "Hierdoor bleef de beloofde financiële hulp uit."

Ondertussen kwamen er twaalf nieuwe spelers bij "zonder dat de financiële verplichtingen van de investeerders werden nageleefd." De intentieverklaring die was getekend met de investeringsgroep om samen een nieuwe vennootschap op te richten is daarom opgezegd, aldus Vermeersch, die eerder al een bericht over een naamsverandering ontkende.

'Tactiek van de verschroeide aarde'
Maar volgens de investeerders is er wel degelijk een tweede betaling van 100.000 euro gebeurd en is dat geld geblokkeerd op de rekening van de advocaat van de club. De geldschieters willen garanties over de bestemming van het geld en beschuldigen Vermeersch op hun beurt van contractbreuk.

"De tactiek van de verschroeide aarde verstoort ons elan en dwarsboomt onze ambities voor deze club met een glorierijk verleden", klinkt het in een persbericht. "We zullen alle mogelijke middelen aanwenden om de ondertekende overeenkomsten te laten naleven."

De spelers en werknemers van de club, die vooral ook zekerheid willen over hun loon, staan volgens La Capitale niet meer aan de kant van hun voorzitter. Ex-kapitein Jerome Nollevaux bevestigde aan FM Brussel dat spelers en staf samenzitten om de situatie te bespreken. Het leek even te gaan uitdraaien op een staking maar uiteindelijk zullen de spelers gewoon aantreden tegen Tubeke. De staf staakt wel. Didier Beugnies zit op de bank als coach

Licentie
Sportief gaat het de laatste weken beter met FC Brussels. Na twee opeenvolgende zeges is de club weg uit de degradatiezone. Op donderdag moet de voetbalbond zich uitspreken over de licentie voor het seizoen 2013-2014.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni