Manager van RSCA Herman Van Holsbeeck eist duidelijkheid tijdens overgangsperiode

VT
© Belga
22/12/2017

Omdat Marc Coucke eerst nog KV Oostende moet verkopen vooraleer hij zijn voorzittersmandaat bij RSC Anderlecht kan opnemen, is er een transitieperiode gecreëerd om de overgang af te ronden. Coucke strijkt zo pas op 1 maart in het Astridpark neer, waardoor Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck onduidelijke maanden in het verschiet heeft.

Het is onder andere niet duidelijk hoe de wintertransfers geregeld moeten worden.

Van Holsbeeck eist duidelijkheid en steun van de raad van bestuur vooraleer er voortgewerkt kan worden. "Iemand zal de eindverantwoordelijkheid moeten opnemen, maar wie zal dat zijn? Wie geeft er mij een enveloppe om de transfermarkt op te gaan? Waarmee kunnen we werken? Ik wil weten aan wie ik verantwoording moet afleggen," zegt Van Holsbeek. "Om deze periode te overbruggen zouden we een overgangscommissie moeten opzetten," klinkt het verder.

Toekomst onduidelijk

Ook Van Holsbeecks toekomst in het Astridpark is na de overname onduidelijk. Voordien had hij altijd medio 2020 vooropgesteld als ultieme datum voor zijn afscheid, maar momenteel is het nog niet duidelijk wat zijn rol zal zijn in het toekomstige organigram.

"Kijk, ik heb inderdaad ooit die datum vooropgesteld. Maar ik heb een contract voor onbepaalde duur dat eenvoudig stopgezet kan worden. We zullen moeten bespreken wat de plannen zijn met mij. Ik wil niets, maar ik denk wel dat ik met mijn verdienste recht heb op duidelijkheid," aldus Van Holsbeeck.

Er zijn geruchten dat Coucke zijn sportdirecteur Luc Devroe vanuit Oostende zou meenemen naar de hoofdstad en ook Michaël Verschueren wordt genoemd als de toekomstige manager van de club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht, Marc Coucke, Herman Van Holsbeeck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni